Antena Căutare

Ai telefon mobil Huawei? Ai dat de belea! Google, decizii radicale în privința companiei chineze. Ce se va întâmpla

Telefoanele mobile produse de gigantul Huawei nu vor mai primi suport de la Google, compania intrând pe o „listă neagră” a președintelui american Donald Trump.

Telefoanele mobile produse de gigantul Huawei nu vor mai primi suport de la Google, compania intrând pe o „listă neagră” a președintelui american Donald Trump.

Decizia vine după ce administrația președintelui american Donald Trump a adăugat Huawei pe o listă de companii cu care firmele americane nu pot face schimburi comerciale, cu excepția situației în care acestea au o licență în acest sens.

Astfel, Huawei nu mai are dreptul să achiziționeze tehnologie de la companii americane fără să aibă aprobare guvernamentală.

Google a transmis că respect ordinul și că revizuiește implicațiile acestuia, în timp ce reprezentanții Huawei au refuzat să comenteze.

Ce se va schimba pentru utilizatorii de telefoane mobile Huawei

Utilizatorii de telefoane mobile Huawei vor putea să actualizeze aplicații și să facă modificări ce țin de securitate, precum și update-uri ale serviciilor Google Play, potrivit BBC.

Însă, când Google va lansa următoarea versiune de Android, în acest an, s-ar putea ca această versiune să nu fie disponibilă pentru telefoanele mobile Huawei. Ar face excepție schimbările ce vor fi propagate prin programul Android Open Source Project.

Jurnaliștii de la Reuters au confirmat că Google a suspendat toate tranzacțiile cu Huawei de tehnologie proprietară, atât pe partea de hardware, cât și de software.

Toate telefoanele viitoare ale Huawei vor ajunge în magazine fără aplicațiile native de la Google, inclusiv Google Play Store, pe lângă Gmail, YouTube sau Google Maps.

La nivel intern, există discuții între directorii Google în legătură cu ce servicii vor fi suspendate pentru telefoanele Huawei. Ideea generală este însă că se va încheia furnizarea de suport tehnic și de actualizări de software pentru terminalele cu Android ale chinezilor.

Un bărbat de 72 de ani a intrat cu mașina la metrou! Care este destinația... Imagini neoficiale de la nunta prințului Harry cu Meghan Markle, dezvăluite! O femeie blondă misterioasă a captat atenți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x