Antena Căutare

Gradinile biblice, inviate dupa 2.500 de ani

Gradinile regale din Ramat Rahel, in apropiere de Ierusalim, au fost reconstruite pentru a arata la fel ca in urma cu 2.500 de ani, relateaza Huffington Post.

In zona in care au fost descoperite mai multe ruine, arheologii au observat in urma excavatiilor si spatiul in care era situata gradina luxurianta in timpul regatului lui Iuda, in secolul sapte inaintea erei noastre.

A fost descoperit si un sistem de irigatii complex, prin care se colecta apa de ploaie si se distribuia prin mai multe instalatii, inclusiv piscine, tuneluri subterane si rigole.

De cand au facut descoperirea, arheologii au inceput sa isi imagineze cum ar putea arata gradina plina de plante exotice si au dat startul refacerii ei.

In sistemul de irigatii au gasit mai multe graunte de polen provenind de la pomi fructiferi specifici regiunii sau de la flori ornamentale. In gradina au mai fost plantate salcii, mirt, crini, smochini, maslini, aluni, lamai, mesteceni sau cedri.

Oamenii de stiinta cred ca aceste plante au fost importate in urma cu mii de ani pentru a ilustra autoritatea si puterea regatului.

Foto: Boaz Gross/Tel Aviv University

VIDEO! Prins in fapt! Sotul presedintei Finlandei, cu ochii in decolteul Printesei Mary a Danemarcei... Noua Zeelanda comemoreaza un an de la seismul devastator din Christchurch...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x