Antena Căutare

Grecia: Alegeri anticipate, "imediat" dupa 15 aprilie

Presedintele partidului conservator elen Noua Democratie, care face parte din Guvernul de uniune nationala de la Atena, a anuntat organizarea de alegeri legislative anticipate "imediat" dupa Pastele ortodox de pe 15 aprilie.

"Alegerile se vor desfasura imediat dupa Paste", a declarat Antonis Samaras, adaugand ca "obiectivele fixate pentru aceste ultime cinci luni au fost atinse".

Guvernul de uniune nationala al premierului Lucas Papademos a fost format pentru a incheia operatiunea de stergere partiala a datoriei Greciei si pentru a asigura implementarea celui de-al doilea plan de salvare a zonei euro. Iar mandatul acestuia se incheie, teoretic, pe 12 aprilie, data pana la care se va finaliza schimbul de titluri prevazut in acordul cu "troica" (FMI, CE si BCE), privind restructurarea datoriei elene.

Conform ultimelor sondaje, socialistii din Pasok ar urma sa sufere o infrangere dura la urmatoarele alegeri si ar putea atinge cel mai scazut nivel din istoria sa de 37 de ani. In schimb, conservatorii din Noua Democratie inregistreaza rezultate bune in sondaje.

Foto: Intactimages / EPA

Protest la Budapesta: Premierului Viktor Orban, contestat... Alegeri in Slovacia: Social-democratii au majoritate absoluta in Parlament...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x