Antena Căutare

Grecia monteaza un gard de sarma ghimpata la frontiera cu Turcia

Grecia vrea sa amplaseze un gard dublu de sarma ghimpata la granita cu Turcia, din cauza numarului mare de persoane care trec zilnic ilegal frontiera, relateaza Daily Mail


Majoritatea granitei de 200 de kilometri dintre Grecia si Turcia este delimitata de raul Evros, dar gardul va acoperi o portiune in care cele doua tari sunt despartite de uscat. In zona vizata trec ilegal 245 de persoane pe zi.

Ministrul grec pentru Ordinea Publica, Christos Papoutsis, a declarat ca gardul va fi realizat intre satele Kastanies si Nea Vyssa, in apropiere de orasul Orestiada, iar lucrarile vor incepe luna urmatoare. Acesta va fi legat de o retea de camere fixe cu vedere nocturna care vor furniza imagini in timp real noului centru de comandament.

Comisia Europeana critica planul ministrului grec, considerand a fi o masura pe termen scurt, care nu rezolva in totalitate problema.

VIDEO! Femeile din Iran invata sa devina luptatoare ninja... Bulgaria, sub cod portocaliu de ger. Frigul a mai facut 33 de victime in Europa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x