Antena Căutare

Grecia, paralizata de o noua greva generala

Sindicatele elene din sectoarele privat si public au intrat in greva generala joi dimineata. Vapoarele au ramas ancorate, trenurile au ramas intepenite pe sine, transportul public din Atena nu a functionat timp de trei ore in aceasta dimineata iar functionarii publici lucreaza cu program redus. De asemenea, manifestatii de amploare sunt prevazute in centrul Atenei si la Salonic, sub sloganul "Nu bugetului de austeritate", informeaza AFP.

Prima greva impotriva noului Guvern de uniune nationala al premierului Lucas Papademos, format la 11 noiembrie, dupa demisia precedentului Guvern socialist al lui Giorgios Papandreou, si a sasea greva generala de la inceputul anului a paralizat Grecia.

Greva ii implica in special pe functionarii publici, al caror sindicat, Adedy, denunta taierile bugetare prevazute pentru 20.000 de persoane pana la sfarsitul lui decembrie si care vor afecta 150.000 de salariati ai sectorului publicpana in 2013.

Singurele sectoare care functioneaza normal in Grecia sunt transporturile aeriene, Bursa si metroul din Atena.

Foto: Intactimages / EPA

Topul coruptiei TI: Romania a cazut 6 pozitii!... 535 de zile de criza politica: Belgia, pe cale de a forma un guvern...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x