Antena Căutare

Grecii au ales sa ramana in Uniunea Europeana. Noua Democratie a castigat alegerile

Formatiunea proeuropeana Noua Democratie s-a clasat pe primul loc in urma alegerilor parlamentare din Grecia, cu 30% din voturi. Conform rezultatelor preliminare, partidul radical Syriza, care promitea in campania electorala ca va renunta la moneda euro daca va ajunge la guvernare, a obtinut 26,9% din voturi.

Liderul partidului Noua Democratie, Antonis Samaras, a declarat la incheierea scrutinului ca victoria formatiunii politice pe care o conduce este o dovada ca poporul elen isi doreste sa ramana in zona euro.

Primele exit-polluri cotau Noua Democratie la numai 0,5% in fata partidului Syriza. Abia la cateva ore dupa incheierea votului diferenta dintre primele doua partide s-a marit, iar bancherii si liderii politici din lume s-au mai linistit.

Multi economisti se temeau ca Grecia va iesi din zona euro daca Alexis Tsipras si partidul sau, Syriza, vor castiga alegerile. „Am deschis un drum, insa stim ca acel drum va fi dificil. Vom merge impreuna pe acest drum, dar este un drum fara intoarcere. Vom da puterea oamenilor. Cei care cred ca ne vor marginaliza se insala! Vom continua aceasta lupta! ", a declarat Alexis Tsiparis.

Noua Democratie ar obtine aproximativ 130 de mandate in noul parlament si ar mai avea nevoie de inca 20 pentru a putea forma guvernul. Astfel, proeuropenii lui Antonis Samaras au sarcina dificila de a forma o coalitie de guvernamant la care, cel mai probabil, partidul de pe locul al doilea nu se va alatura.

Foto: EPA/Intact Images

Egipt: Mohammed Morsi revendica victoria la prezidentiale... FOTO! Rodney King, simbolul revoltei interrasiale din SUA, gasit mort in piscina casei sale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x