Antena Căutare

Greva generala in randul transportatorilor aerieni din Franta

Cursele aeriene din Hexagon au fost suspendate in urma unei greve generale de 48 de ore, declansata de pilotii francezi, conform AFP.

Sindicalistii protesteaza astfel fata de un proiect de lege care impune anumite conditii pentru greve si cu care pilotii nu sunt de acord. Actiunea de protest ar putea afecta cursele de pe toate aeroporturile din Hexagon, a avertizat Ministerul roman al Afacerilor Externe.


Daca proiectul de lege propus de partidul presedintelui Nicholas Sarkozy va trece de Parlament, lucratorii din transportul aerian francez vor fi obligati sa dea un preaviz de 48 de ore in cazul in care vor dori sa faca greva. Sindicatele considera ca acest proiect de lege, care a trecut deja de Camera Inferioara a Parlamentului, afecteaza drepturile lucratorilor.

Incepand de duminica seara au fost anuntate "126 de anulari din totalul de 1.190 de decolari si aterizari prevazute pentru luni", potrivit unei surse aeroportuare.

VIDEO! Bataie intre femei si barbati intr-o pizzerie din SUA... Record de temperatura scazuta in Elvetia: -35,1 °C la Samedan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x