Antena Căutare

Guvernul britanic neaga existenta unei campanii de descurajare a imigrantilor est-europeni

Guvernul britanic neaga existenta unei campanii de descurajare a imigrantilor est-europeni. A spus-o in direct, la BBC secretarul de stat de la Imigratii. Asta dupa ce tot mai multe afise si montaje video au fost realizate, in gluma, de presa britanica, reactie la ideea unei campanii anti-romani sau bulgari.

Odata cu aparitia zvonului ca guvernul britanic se teme de un posibil val de imigranti romani si bulgari, mesajele de descurajare a acestora au invadat presa din Regat. Cei de la BBC chiar au realizat un montaj, pe modelul: "Nu veniti in Regat!"

Guvernul britanic neaga insa existenta unei astfel de campanii. “Sa spunem doar ca nu trebuie sa credeti tot ce scrie presa”, a declarat Mark Harper, secretarul de stat britanic pentru Imigratie.

Ministrii englezi au, totusi, un plan pentru a-i descuraja pe romani si bulgari. Arma secreta: beneficiile sociale. Acestea nu vor mai fi la fel de usoar de obtinut ca pana acum. Doar cetatenii care se vor angaja legal in Marea Britanie si vor plati taxe la stat vor putea primi astfel de ajutoare.

“Voi forma un comitet al ministrilor care se ocupa de servicii si ajutoare sociale pentru a vedea cat de usor le este oamenilor care vin in aceasta tara, atat legal cat si ilegal, sa obtina astfel de beneficii”, a promis Harper.

Intre timp, campania anti-romani e tot mai ampla si in mediul online. Cei de la The Guardian au publicat mai multe afise primite la redactie de la cititori, care mai de care mai interesante. Printre acestea: "Nu veniti in Marea Brtianie. E plina!" sau "Asa arata cerul aici 8 luni pe an!".

Retea de imigrare ilegala, anihilata intr-o actiune comuna a fortelor de politie din 10 tari... Romanii cu idei ECO pot face afaceri bune pe banii norvegienilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x