Antena Căutare

Haos și durere în Indonezia! Bilanțul cutremurului cu magnitudinea de 6,9 grade pe Richter a crescut! Câte vieți a luat seismul catastrofal

Bilanţul oficial al persoanelor decedate în urma seismului catastrofal cu magnitudinea de 6,9 grade pe Richter care s-a produs duminică în insula Lombok din Indonezia a crescut la 168.

Bilanţul oficial al persoanelor decedate în urma seismului catastrofal cu magnitudinea de 6,9 grade pe Richter care s-a produs duminică în insula Lombok din Indonezia a crescut la 168.

Anunțul a fost făcut joi de Agenţia naţională de gestionare a dezastrelor (BNPB).

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei, Sutopo Nurgroho, a admis că cifrele date publicităţii de autorităţile locale sunt mult mai mari şi că armata din Lombok a anunţat că numărul morţilor în urma cutremurului de duminică este de 381, însă a subliniat că aceste date nu au fost verificate. "Informaţiile despre victime trebuie să cuprindă numele, vârsta, sexul şi adresa pentru verificare", a spus el. "Datele BNPB sunt oficiale", a precizat purtătorul de cuvânt.

Nugroho a declarat miercuri seară că discrepanţele în ceea ce priveşte numărul victimelor sunt normale în etapa de urgenţă după un dezastru şi a menţionat că agenţia pe care o reprezintă verifică informaţiile.

Aproape 1.500 de persoane au fost spitalizate după ce au suferit răni grave în urma seismului, conform BNPB.

Cutremurul cu magnitudinea 6,9 de duminică seară a semănat panică în rândul turiştilor şi al localnicilor, la o săptămână după ce un alt seism s-a soldat cu cel puţin 17 morţi pe această insulă vulcanică foarte apreciată de vizitatori. Peste 70.000 de persoane au rămas fără domiciliu şi dorm în adăposturi improvizate, iar în anumite părţi ale insulei de o suprafaţă de circa 4.700 metri pătraţi unele sate au fost distruse aproape în întregime.

Indonezia se află în Cercul de Foc al Pacificului, o regiune a lumii în care se produc frecvent erupţii vulcanice şi seisme.

TRAGEDIE pentru o tânără familie! O mamă și fetița sa de doar 18 luni, ucise într-un raid aerian... O sutime de secundă! 39.000 de morți și 25.000 de răniți! 9 august 1945 ziua în care Fat Man a decimat Nagasaki!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x