Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Hassan Rouhani şi-a cerut iertare în numele Iranului: „Aş fi preferat să fi murit”

Iranul a anunțat ca a doborât avionul ucrainean, în care au murit 176 de oameni, ca urmare a unei „erori umane”. Hassan Rouhani, președintele iranian, l-a sunat pe Volodimir Zelenski şi şi-a cerut iertare în numele Iranului pentru tragedia aviatică.

Hassan Rouhani, președintele Iranului

http://hepta.ro/

Potrivit medifax.ro, Preşedintele iranian Hassan Rouhani l-a sunat pe Volodimir Zelenski pentru a discuta doborârea avionului ucrainean, liderul iranian cerându-şi iertare în numele ţării, a transmis Administraţia de la Kiev. ( sursa: RT)

Rouhani a oferit condoleanţe poporului ucrainean dar şi familiilor victimelor, arată un comunicat al Administraţiei prezidenţiale de la Kiev.

„Rouhani şi-a cerut scuze în numele Iranului pentru tragedia care a curmat vieţile a 176 de oameni. De asemenea, liderul epublicii islamice a recunoscut că tragedia a fost cauzată de acţiuni eronate a forţelor militare iraniene”, a mai transmis comunicatul.

Teheran a mai jurat să ofere „orice asistenţă necesară” experţilor ucraineni care anchetează cazul şi a promis să îi aducă în faţa instanţei pe toţi cei responsabili. Zelenski a salutat recunoaştere vinei de către Iran şi a declarat că acest pas deschide calea unei investigaţii „fără alte întârzieri”. Preşedintele ucrainean a mai spus că se aşteaptă ca Iranul să „coopereze pe deplin” cu Ucraina „conform legilor internaţionale”.

Recomandari