Antena Căutare

Hosni Mubarak, in coma la o clinica din Germania

Fostul presedinte egiptean, Hosni Mubarak, se zbate intre viata si moarte. Potrivit cotidianului israelian Haaretz, el s-ar afla in coma, intr-un spital din Germania. In paralel, Egiptul incearca sa revina treptat la normal. Ieri, armata a curatat piata Tahrir, din Cairo - locul unde s-au desfasurat cele mai ample proteste pe timpul revolutiei.


Demnitarii de la Cairo au vrut sa astepte pana cand Mubarak va fi suficient de puternic ca sa dea vestea personal. Nu a mai apucat.. Plecarea lui de la putere a fost a anuntata de vicepresedintele Oram Suleiman. Iar Mubarak a parasit capitala Cairo si a plecat in statiunea Sharm El seik, de la marea Rosie. Aici, fostul lider de egiptean ar fi intrat in coma.



Medicii l-au tinut sub supraveghere permanenta si au decis sa il tranfere la o clinica privata din Germania. Acum, pacientul se zabte intre viata si moarte.

In paralel, viata in Egipt revine, treptat la normal. Armata a inceput curatarea pietei Tahrir din Cairo, pentru a permite accesul masinilor. In plus, liderii militari au anuntat suspendarea Parlamentului, a Constitutiei si crearea unei comisii pentru amendarea legii fundamentale. Noua conducere va avea o misiune extrem de grea, avand in vedere starea economica precara a tarii si saracia populatiei.

Armata a dizolvat Parlamentul si a suspendat constitutia

Armata egipteana, care a preluat puterea in urma demisiei presedintelui Hosni Mubarak, a anuntat, duminica, dizolvarea celor doua Camere ale Parlamentului si suspendarea Constitutiei, potrivit AFP.

Mai mult decat atat, reprezentantii fortelor militare au mai precizat ca perioada de tranzitie politica se va intinde o perioada de sase luni, urmand a se forma o comisie pentru amendarea Constitutiei, conform unui comunicat citit duminica la televiziunea de stat.

sursa:Antena3

China a devenit a doua mare putere economica din lume... Inginer irakian: Am mintit cand am spus ca Saddam Hussein are arme de distrugere in masa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x