Antena Căutare

China a devenit a doua mare putere economica din lume

China a devenit a doua cea mai mare putere economica din lume in 2010, dupa ce date din Japonia au confirmat luni ca Tara Soarelui Rasare si-a pierdut statutul dupa 42 de ani. China a fost considerata inca de anul trecut peste Japonia, insa datele anuale din partea niponilor care sa confirme acest lucru nu au fost disponibile pana astazi.



"Noi nu administram economia pentru a concura in clasamente cu alte tari, ci pentru a imbunatati vietile oamenilor. Apreciem, ca tara vecina, faptul ca economia Chinei avanseaza rapid. Acest lucru poate deveni fundatia dezvoltarii economiei regionale, inclusiv in Asia de Est si de Sud-Est", a declarat Kaoru Yosano, ministrul politicilor fiscale.

Produsul Intern Brut al Japoniei a scazut cu 0,3% in trimestrul al patrulea al anului trecut fata de perioada iulie-septembrie. Contractia este mai blanda decat anticipau analistii, insa este prima scadere economica din ultimele cinci trimestre. La nivel anual, economia nipona s-a contractat cu 1,1% fata de anul anterior, in timp ce PIB-ul Statelor Unite a crescut cu 3,2%.

Sursa: antena3.ro

Foto: Hepta

Premierul Bulgariei s-a accidentat jucand fotbal... Hosni Mubarak, in coma la o clinica din Germania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x