Antena Căutare

Hosni Mubarak nu demisioneaza. Presedintele egiptean si-a delegat toate atributiile vicelui Suleiman

Presedintele egiptean Hosni Mubarak a tinut un discurs televizat in fata multimii adunate in piata Tahrir din Cairo, in care a confirmat faptul ca nu va mai candida la presedintie. Acest lucru ar putea genera noi conflicte in capitala Egiptului, unde oamenii asteptau ca Mubarak sa-si anunte demisia. Premierul Ahmed Shafiq anuntase astazi ca seful statului ar putea sa renunte la putere.

UPDATE:


Presedintele egiptean Hosni Mubarak a anuntat ca ii transfera intreaga putere vicepresedintelui sau, Omar Suleiman. Mutarea inseamna ca Mubarak isi pastreaza titlul de presedinte si ca va participa astfel la reforme" informeaza sursa mentionata.


Iata declaratiile lui Mubarak:


"Ma adresez oamenilor din piata Tahrir. Sunt foarte mandru de voi, sunteti o generatie noua. Toate incercarile voastre nu vor fi in zadar, nu ii voi tolera pe cei responsabili pentru violente, ii voi aduce in fata justitiei. Simt o durere in suflet si va spun ca sunt dispus sa va ascult si sa fac ceea ce v-am promis"
, si-a inceput discursul Mubarak.

"Cerereile voastre sunt legitime si vor fi indeplinite. Este important sa recunoastem ca am gresit si sa ne corectam greselile.

Eu in calitate de presedinte al republicii voi raspunde cererilor voastre, dar imi este rusine si nu voi accepta sa ascult nicio interventie straina, indiferent de unde vine aceasta.

Dragii mei fii si fiice, cetateni, am mai spus si cu o alta ocazie ca nu voi mai candida la urmatoarele alegeri. In algerile care vor fi protejate de corectitudine. Jur in fata natiunii si a lui Dumnezeu ca voi duce egiptenii intr-o lume mai buna.

Trebuie sa iesim din aceasta criza si sa acceptam ce cer cetatenii. Trebuie sa ajungem la stabilitate, sa ascultam de popor, dar in acelasi timp ne trebuie si un cadru legal pentru tranzitia puterii"

Mubarak a promis ca ii va pedepsi pe cei care se fac responsabili pentru atacurile asupra demonstrantilor antiguvernamentali.

"Comitetul va fi responsabil de promisiunile facute de mine poporului, si voi avea grija ca acest comitet sa nu fie tradat.
Amendamentele vizeaza si institutia presedintiei.


Propunerea abolirii articolului 179 ar trebui sa aduca echilibru cand este vorba de libertatea tuturor oamenilor.

Am fost si eu tanar ca voi atunci cand am invatat ce inseamna onoarea militara in Egipt, sa te sacrifici pentru tara ta si mi-am consumat tineretea luptand pentru tara. Cele mai frumoase momente au fost atunci cand am tinut in mana steagul Egiptului. Nu am cedat niciodata presiunilor internationale, am pastrat linistea in tara si nu am incercat niciodata sa fac abuz de putere. Mi se rupe sufletul cand vad ca propriul popor striga impotriva mea, dar sunt convins ca Egiptul va depasi acest moment dificil din istoria sa. Inainte de toate trebuie sa vedem care sunt interesele noastre."

Presedintele a mai declarat ca nu va accepta interventiile puterilor straine in situatia din Egipt si a precizat ca va parasi puterea doar dupa desemnarea unui succesor.

"Nici eu, nici fiul meu nu vom pleca din aceasta tara, vom fi inmormantati in aceasta tara.Voi fi demn pana la capat, fie ca Dumnezeu sa pazeasca Egiptul si ca pacea sa fie cu voi",
a mai spus Mubarak.


Grecia: Construirea un depozit ecologic de gunoaie a generat proteste violente la Atena... Hosni Mubarak nu renunta la putere. Explozie de furie in piata Tahrir...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x