Antena Căutare

Hosni Mubarak nu renunta la putere. Explozie de furie in piata Tahrir

Discursul sustinut de Hosni Mubarak in Piata Tahrir, joi seara, nu a adus nimic nou, seful statului egiptean anuntand doar ca va delega din atributiile sale vicepresedintelui Egiptului si doreste cere schimbarea pasnica a regimului.

UPDATE 23.55:
Suleiman: "Fac apel la tineri sa plece din piata si sa se intoarca la munca. Nu ascultati la posturile straine care va invrajbesc"

UPDATE 23.25:


UPDATE 23.20: Hosni Mubarak nu renunta la putere: "Vreau sa asiguram o tranzitie pasnica de putere pana in septembrie"

UPDATE 22.50:
Hosni Mubarak si-a inceput discursul cu aproximativ o ora intarziere fata de ora anuntata.

UPDATE 21.30:
Presedintele Barack Obama a declarat, joi, la Washington ca ar sustine o tranzitie "linistita si autentica" spre democratie in Orientul Mijlociu, referindu-se la informatia ca Hosni Mubarak s-ar putea retrage.

UPDATE 21.20:
Presedintele egiptean se va adresa natiunii la ora locala 22.00 (20.00GMT), a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Magdi Radi.

UPDATE 21.00:
Mubarak va anunta procedurilor constitutionale inainte de a preda puterea vicepresedintelui, anunta televiziunea Al Arabiya.

UPDATE 20: 54:
Mii de oameni s-au adunat in Piata Tahrir din Cairo, joi noapte, pentru a-si manifesta bucuria dupa ce a aparut zvonul ca Hosni Mubarak si-ar putea anunta demisia.

UPDATE 20.40:
Armata va actiona in cazul in care protestatarii refuza un plan de transfer al de puterii de la presedintele Hosni Mubarak la vice-presedintelui Omar Suleiman, au anuntat joi surse, citate de televiziunea Al Arabiya, fara a oferi detalii suplimentare.


Surse militare sustin ca liderul de la Cairo, confruntat de peste trei saptamani cu protestele opozitiei, ar putea sa renunte la putere in seara zilei de joi. Secretarul general al Partidului National Democratic (NDP), Hossan Badrawi, a declarat si el ca "spera" ca Mubarak sa-si transfere puterea vicepresedintelui Omar Suleiman. Badrawi a spus ca "cel mai probabil" Mubarak va face curand o declaratie oficiala.

Reuters noteaza, citand un martor, ca un comandant al armatei egiptene le-a spus joi protestatarilor din Piata Tahrir din Cairo ca "tot ceea ce vreti se va realiza".

Hassan al-Roweny s-a adresat manifestantilor de pe o scena improvizata ridicata in piata, cerandu-le demonstrantilor sa cante imnul national si sa "pastreze Egiptul sigur".

Sursa: Hotnews

Hosni Mubarak nu demisioneaza. Presedintele egiptean si-a delegat toate atributiile vicelui Suleiman... WikiLeaks: Airbus vs. Boeing, bataia spagilor in Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x