Căutare Live

Hypersonic-jet: de la Paris la Tokyo in 2,5 ore!

Grupul EADS a anuntat la Salonul aviatic de la Paris lansarea avionului viitorului. Avionul hipersonic va zbura cu o viteza de peste doua ori mai mare decat cea a defunctului si exclusivistului Concorde, ceea ce inseamna ca distanta dintre Paris si Tokyo va fi acoperita in doua ore si jumatate. Cel mai important insa, combustibilul folosit va fi un amestec de biodisesel obtinut din alge de mare, hidrogen si apa.

Daca proiectul ZEHRA se va dovedi fezabil, avionul ar putea zbura cu o viteza de croaziera de 5.000 km/h, la o altitudine de 33.000 de metri, avand la bord aproximativ 100 de pasageri.

O astfel de performanta ar fi sinonima cu acoperirea distantei dintre Paris si New York in 90 de minute, comparativ cu cele trei ore si jumatate care erau necesare unui Concorde ori cele opt ore reprezentand performanta medie a unui avion obisnuit de linie.

EADS estimeaza ca primele teste ar putea avea loc in 2020, avionul devenind operational, insa, nu mai devreme de 2050. Oficialii companiei au oferit si o calculatie de pret, o calatorie pe ruta Londra - New York urmand a va scoate din buzunar circa 7.000 de euro.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages / EPA

PE: Adrian Severin ramane fara imunitate... Avocat: Hosni Mubarak are cancer stomacal...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri