Antena Căutare

Iadul pe sine: Cel mai devastator accident de tren din ultimul secol - India, 1995

Ce simti cand treci din somn in lumea cealalta? Peste 200 de oameni au descoperit asta pe propria piele in ziua de 20 august 1995, momentul cand infernul si-a deschis portile pe caile ferate.

Incercau sa ajunga la New Delhi de la Puri si Kanpur. Drum lung, kilometri multi, o oboseala dulce i-a cuprins pe toti. Zeci de indieni adormisera lipiti ca fratii, unul langa altul, in vagoanele ticsite de alti 2000 de pasageri, sperand sa se trezeasca in capitala Indiei. Niciunul nu a prevazut tragedia ce urma sa aiba loc ore mai tarziu.

In bezna noptii, la ora 02.55, conductorul trenului de pasageri dinspre Puri a privit cu respiratia intretaiata cum vehiculul sau se indrepta cu 70 km/h spre un alt tren, oprit fara veste pe sina, langa Firozabad (nordul Indiei). Nu avea ce sa faca, nu avea cum sa opreasca. Trenul de pasageri s-a ciocnit cu o forta zdrobitoare de cel din fata sa, ale carui frane se stricasera dupa ce incercase, culmea, sa nu loveasca o vaca, animalul sfant al indienilor.

Trei vagoane ale primului expres au fost distruse, iar locomotiva si alte doua vagoane ale trenului de Puri au deraiat. Mai mult de 300 de oameni au murit pe loc, iar alti 400 au fost raniti grav la momentul accidentului. Dupa 20 de ore de la tragedie, presa internationala scria ca “mai mult de 200 de cadavre au fost descoperite, iar cel putin 60 oameni au murit infiorator de greu, de la ranile suferite”.

Autoritatile s-au sesizat imediat si sute de oameni au fugit la fata locului pentru a ajuta ranitii sa iasa de sub daramaturi. Macarale au fost aduse la fata locului pentru a ridica tonele de metal de pe trupurile zdrobite. Singura alinare a rudelor? Faptul ca cei dragi au murit fara sa isi dea seama, trecand dintr-un dulce vis pe cealalta lume.

foto: instablogs.com

TRAGEDIA DIN SPANIA: Bilantul victimelor: 80 de morti si 143 de raniti! VIDEO DIN MOMENTUL IMPACTULUI !!!... Jane Austen, singura femeie fara sange nobil care va aparea pe lire din 2017...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x