Antena Căutare

TRAGEDIA DIN SPANIA: Bilantul victimelor: 80 de morti si 143 de raniti! VIDEO DIN MOMENTUL IMPACTULUI !!!

80 de persoane au murit si alte 143 au fost ranite in accidentul de tren produs in Santiago de Compostella, in nord-vestul Spaniei. Acesta este cel mai grav accident feroviar din ultimii 40 de ani din Peninsula si cel mai tragic din Europa in 2013

Presa spaniola enumera, joi, viteza excesiva printre cauzele principale ale accidentului de tren soldat cu 80 de morti la Santiago de Compostela, in nord-vestul tarii. "Excesul de viteza in timpul unui viraj, posibila cauza a accidentului", scrie El Pais. Cotidianul afirma ca, la momentul accidentului, trenul circula cu o viteza de 220 de kilometri pe ora pe un tronson unde limita era de 80 de kilometri pe ora.

"Este vorba despre o curba foarte complicata, foarte stransa. De aceea, in locul unde a deraiat trenul, este interzis sa se circule cu peste 80 de kilometri pe ora", precizeaza El Pais. Accidentul s-a produs pe un tronson de cale ferata de mare viteza, intr-un viraj, la aproximativ patru kilometri de gara Santiago de Compostela, oras de pelerinaj mondial celebru.

Un purtator de cuvant al Renfe, compania cailor ferate spaniole, a declarat "ca o ancheta este in desfasurare". "Trebuie sa asteptam" pentru a cunoaste cauzele accidentului, "vom afla in curand viteza cand analistii nostri vor examina cutiile negre ale trenului", a mai spus acesta.

Trenul venea de la Madrid si se indrepta spre localitatea El Ferrol, pe coasta Atlanticului, si circula pe acest sector pe un tronson de cale ferata de mare viteza, dat in folosinta in decembrie 2011, pe ruta Ourense-Santiago-Coruna. Acesta transporta 218 pasageri si patru angajati ai Renfe.

Ambasada Romaniei la Madrid a instituit celula de criza. Deocamdata, nu se stie daca vreun roman a fost implicat in tragicul accident.

Foto: guardian.co.uk

SPANIA: 35 de morti dupa ce un tren a deraiat in Compostela. Puteti suna la 0034981551100... Iadul pe sine: Cel mai devastator accident de tren din ultimul secol - India, 1995 ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x