Căutare Live

”Ierusalimul nu este de vânzare”, îl avertizează Erdogan pe Trump

Preşedintele turc RecepTayyip Erdogan avertizează că Ierusalimul ”nu este de vânzare”, referindu-se la planul de pace în Orientul Mijlociu prezentat de omologul său american Donald Trump, relatează AFP.

”Ei vorbesc despre «acordul secolului». Care acord? Este un proiect de ocupaţie”, a exclamat joi Erdogan la Ankara.

”Ierusalimul este linia noastră roşie (...). Ierusalimul nu este de vânzare”, a tunat el.

”Nimeni nu ar trebui să încerce să spună fără ruşine «noi vă dăm ceva şi voi ne lăsaţi asta»”, a denunţat preşedintele turc.

Premierul israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu a evocat ”acordul secolului” referindu-se la planul lui Trump, într-o întâlnire, joi, la Moscova, cu preşedintele rs Vladimir Putin.

Erdogan, un aprig apărător al cauzei palestiniene, a apreciat miercuri că acest plan, care prezintă Ierusalimul drept ”capitala indivizibilă a Israelului” este ”absolut inaceptabil”.

Ierusalimul este un punct de fricţiune în relaţiile dintre Turcia şi Statele Unite, deja foarte tensionate în numeroase dosare internaţionale.

Liderii turci au criticat cu virulenţă iniţiativa lui Donald Trump de a recunoaşte în 2017 Ierusalimul drept capitală a Israelului şi de a-şi muta ambasada de la Tel Aviv în acest oraş.

Sursa : news.ro

VIDEO - Privește și vei plânge! Mirele paralizat "s-a ridicat" în noaptea nunții și a dansat alături de aleasa... Macron ”crede în două suveranităţi” în soluţionarea conflictului israeliano-palestinian şi avertizează că ”e nevoie de d...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri