Antena Căutare

Imagini de colecție. Regina Elisabeta a II-a în cele mai importante momente din viața ei

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a născut în anul 1926 și a murit pe 8 septembrie 2022, după 70 de ani de domnie. Iată o serie de imagini care prezintă cele mai importante momente din viața de poveste a Suveranei!

Colaj cu Regina Elisabeta a II-a Galerie
Regina Elisabeta a II-a (1926-2022) în cele mai importante momente din viața ei | Profimedia

Regina Elisabeta a II-a a murit pe data de 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Majestatea Sa a domnit 70 de ani și a fost reprezentată de 15 prim-miniştri. În timpul domniei sale au existat 14 preşedinţi americani, pe care i-a cunoscut, cu excepţia lui Lyndon Johnson.

Vă prezentăm mai jos și în galeria foto imagini care surprind cele mai importante momente din viața Reginei Elisabeta a II-a.

Citește și: Fenomen spectaculos petrecut la moartea Reginei Elisabeta a II-a. Ce a apărut pe cer când poporul britanic a primit vestea tristă

Viața Reginei Elisabeta a II-a în imagini

Regina Elisabeta a II-a a fost fiica lui Elisabeth Bowes-Lyon (Regina Mamă Elisabeta) și a lui George al VI-lea al Regatului Unit. Elizabeth Alexandra Mary, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, s-a născut pe 21 aprilie 1926, fiind primul copil al celui care urma să fie regele George al VI-lea. Mai jos, o imagine cu Regina Elisabeta a II-a bebeluș, în brațele mamei sale.

Citește și: Prințul Harry nu a ajuns la timp să-i fie alături Reginei Elisabeta în ultimele clipe de viață. A fost pozat în lacrimi la sosire

Regina Elisabeta a II-a a devenit moştenitoare a tronului Marii Britanii când unchiul ei, Edward al VIII-lea, a abdicat pe 11 decembrie 1936, iar tatăl ei a devenit regele George al VI-lea. Ea avea 10 ani. Mai jos, o imagine cu Regele George al VI-lea și soția sa, Regina Elisabeta, văzuți la balconul Palatului Buckingham, în Londra, în ziua încoronării lor, 12 mai 1937, alături de fiicele lor, Prințesa Margareta și Prințesa Elisabeta, viitoarea Regină Elisabeta a II-a și de mama regelui, Maria de Teck.

Citește și: Principesa Margareta, mesaj îndurerat după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Reacția lui Klaus Iohannis la aflarea veștii

Regina Elisabeta a II-a s-a căsătorit cu locotenentul de marină Philip Mountbatten, un prinţ grec, la Westminster Abbey din Londra, pe 20 noiembrie 1947. Mai jos, o imagine de la nunta regală a Prințesei Elisabeta (Regina Elisabeta a II-a) și a Prințului Philip (Duce de Edinburgh) la Westminster Abbey, la 20 noiembrie 1947. Imaginea prezintă cuplul la balconul Palatului Buckingham, salutând mulțimea. Cei doi au avut patru copii: Prinţul Charles (născut în 1948), Prinţesa Anne (născut în 1950), Prinţul Andrew ( năescut în 1960) şi Prinţul Edward (născut în 1964).

Regina Elisabeta a II-a a urcat pe tron ​​la moartea tatălui ei, la 6 februarie 1952. A fost încoronată la 2 iunie 1953, la Westminster Abbey, prima încoronare televizată vreodată. Avea 27 de ani. Mai jos, o imagine cu Regina Elisabeta a II-a, Prințul Philip și copiii Prințul Charles și Prințesa Anne.

Când Regina Elisabeta a II-a a urcat pe tron, Iosif Stalin, Mao Zedong şi Harry Truman conduceau Uniunea Sovietică, China şi Statele Unite, în timp ce Winston Churchill era prim-ministru britanic. Mai jos, o imagine cu prim-ministrul Marii Britanii, Winston Churchill, în timp ce sărută mâna reginei Elisabeta a II-a când aceasta părăsește Downing Street nr. 10 din Londra, după un dineu oferit de prim-ministru. Winston Churchill a fost ridicat la rangul de cavaler de catre regina Elisabeta a II-a, în 1953.

În 1972 Regina Elisabeta A II-a și Prințul Philip au sărbătorit Nunta Regală de Argint. Mai jos, imagine cu Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip în timp ce se plimbau într-o cu trăsura pe străzile Londrei spre Guildhall, la împlinirea a 25 de ani de căsnicie.

În 1981, Regina Elisabeta a II-a a participat la nunta fiului său, cel care după moartea ei a devenit Regele Charles al III-lea. Mai jos, o imagine de la nunta Regelui Charles cu Prințesa Diana. Pe 9 aprilie 2005 Regele Charles al III-lea s-a căsătorit cu Camilla, Regină Consoartă a Regatului Unit.

În 1997 Regina a II-a și Prințul Philip au sărbătorit nunta de aur. Mai jos, o imagine cu cei doi la împlinirea a 50 de ani de căsnicie.

La 9 septembrie 2015, Regina Elisabeta a II-a a devenit cel mai longeviv Suveran de pe tronul Regatului Unit al Marii Britanii, depăşind cei 63 de ani, 7 luni, 2 zile, 16 ore şi 23 de minute pe care stră-stră-străbunica ei, Regina Victoria, i-a petrecut pe tron ​​pentru a deveni cel mai longeviv monarh al ţării într-o linie de succesiune care datează de la regele normand William Cuceritorul, în 1066. Mai jos, o imagine în care Regina Elisabeta a II-a sosește la reuniunea șefilor de guvern din Commonwealth, în Valletta, Malta pe 27 noiembrie 2015.

Regina Elisabeta a II-a a rămas văduvă în 2021, când Prințul Philip a murit în aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani. Mai jos, o imagine cu Regina de la funerariile Prințului Philip.

În 2022 Marea Britanie a sărbătorit Jubileul de Platină, când Regina Elisabeta a II-a a împlinit 70 de ani de domnie. Mai jos, o imagine în care Regina Elisabeta a II-a sosește pentru spectacolul "A Gallop Through History", ca parte a festivităților oficiale pentru Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a, la Royal Windsor Horse Show de la Home Park, pe 15 mai 2022, în Windsor, Anglia.

Ultima apariție publică a Reginei a fost în cadrul întâlnirii cu premierul britanic Lizz Trus. Mai jos, o imagine în care Regina Elisabeta o salută pe Liz Truss, noul lider ales al Partidului Conservator, în timp ce sosește la Castelul Balmoral pentru o audiență.

Regina Elisabeta a murit pe 8 septembrie 2022, la Castelul Balmoral, după 70 de ani de domnie.

Fenomen spectaculos petrecut la moartea Reginei Elisabeta a II-a. Ce a apărut pe cer când poporul britanic a primit vest... Ce se întâmplă cu Camilla, soția regelui Charles, după moartea Reginei Elisabeta. Unde va locui noul cuplu regal al Mari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x