Antena Căutare

Imitator al lui Breivik, arestat in Cehia: Politia a gasit un adevarat arsenal in casa acestuia

Politia ceha a anuntat ca a arestat la 10 august un recidivist ceh in varsta de 29 de ani care pregatea un atac cu bomba inspirat probabil de extremistul de dreapta norvegian Anders Behring Breivik.

Politia a confiscat din apartamentul sau un arsenal important de arme, incluzand un pistol mitraliera, o bomba si material explozibil. "Componentele sistemului exploziv erau operationale", a declarat seful politiei din Ostrava, Radovan Vojta, in cadrul unei conferinte de presa. El a adaugat totusi ca politia nu stie care era tinta atacului pregatit. "Suntem abia la inceputul anchetei. Pentru moment nu vrem sa publicam mai multe informatii", a declarat Vojta, explicand ca barbatul arestat simpatiza cu Breivik deoarece folosea numele lui in discutiile pe Internet.

Barbatul, a carui identitate nu a fost comunicata, a fost condamnat de cinci ori in trecut, pentru diverse infractiuni. In 2010 el a primit sase luni de inchisoare cu suspendare pentru ca a detonat un dispozitiv artizanal in fata unei statii de pompare din Ostrava. Potrivit vecinilor sai, barbatul nu este un militant de extrema dreapta ci mai degraba are probleme psihice.

La 22 iulie 2011, extremistul norvegian Anders Behring Breivik a ucis opt persoane detonand o bomba in apropiere de sediul Guvernului din Oslo, apoi a ucis alte 69 de persoane dupa ce a deschis focul pe insula Utoeya, unde avea loc o scoala de vara a tinerilor laburisti.

Marele sahist Garry Kasparov, retinut de politistii moscoviti in timpul unui protest... Caricatura a profetului Mahomed, afisata in fata unei moschei din Berlin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x