Antena Căutare

Marele sahist Garry Kasparov, retinut de politistii moscoviti in timpul unui protest

Garry Kasparov, marele maestru international al sahului devenit activist al opozitiei din Rusia, este un sustinator al celor trei membre ale Pussy Riot. El risca o condamnare de pana la cinci ani de inchisoare, deoarece ar fi muscat de un deget unul dintre politistii care l-au luat cu forta de la tribunalul din Moscova unde au fost condamnate, vineri, componentele trupei Pussy Riot.

Potrivit politiei ruse, Kasparov l-ar fi muscat de un deget pe unul dintre politistii care il luau cu forta de la tribunal. Kasparov ar putea ajunge la inchisoare pentru agresarea unui politist in exercitiul functiunii, conform site-ului RBC Daily News, citat de Mediafax. Kasparov sustine ca politistii l-au arestat fara motiv, in timp ce acorda un interviu, si ca acestia i-au sucit bratele si l-au lovit in timp ce il duceau la masina politiei. El a negat ca ar fi muscat pe cineva.

Cel putin 50 de persoane au fost arestate, vineri, la Moscova, dupa decizia justitiei in cazul Pussy Riot. Kasparov, in varsta de 49 de ani, s-a retras din sah in 2005 si este unul dintre cei mai ferventi critici ai lui Vladimir Putin.

Cele trei membre ale trupei punk Pussy Riot, arestate in februarie, au primit o pedeapsa de doi ani de inchisoare fiecare vineri, de Tribunalul din Moscova, care le-a gasit vinovate de "huliganism" si "incitare la ura religioasa", dupa un proces intens mediatizat pe plan international.

Nadejda Tolokonnikova, in varsta de 22 de ani, Ekaterina Samutevici, in varsta de 30 de ani, si Maria Alehina, in varsta de 24 de ani, care au interpretat "o rugaciune punk" in catedrala Hristos Mantuitorul din Moscova, in care i-au cerut Sfintei Fecioare sa "il alunge pe Putin" de la putere, "au incalcat ordinea publica" si au adus "ofense sentimentelor (religioase) ale credinciosilor", fara sa isi exprime apoi regretul pentru fapta comisa, a declarat judecatoarea Marina Syrova.

Panica: Cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade in Indonezia ... Imitator al lui Breivik, arestat in Cehia: Politia a gasit un adevarat arsenal in casa acestuia ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x