Căutare Live

NEWS ALERT | UPDATE. Atacul de pe London Bridge a fost unul de răzbunare! Usman Khan a pedepsit moartea liderului ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi

Stare de alertă în Marea Britanie. Podul din Londra a fost evacuat după ce mai multe focuri de armă s-au auzit în mulțime. Polițiștii au împușcat un suspect. Poliția a oferit primele informații despre incident.

Alertă teroristă în Londra

Twitter

UPDATE. Usman Khan este agresorul care a răzbunat moartea fostului lider ISIS, Al-Baghdadi, susțin experții, care consideră că ravagiile au concis cu atacurile din Olanda și Franța.

„Posibil ca acțiunea sa să fie răzbunarea morții lui Al-Baghdadi, fostul lider ISIS. Este ceea ce a cerut ISIS de la atacarea Forței Delta Delta SUA în Siria.” , a declarat șef

UPDATE. Poliția metropolitană a dezvăluit numele autorului atentatului de pe Podul Londrei care a fost împușcat mortal de către forțele de ordine. Usman Khan a fost condamnat la închisoare în anul 2012 pentru fapte ce constituie infracțiuni cu caracter terorist. Acesta a fost eliberat condiționat șase ani mai târziu, în decembrie 2018.

„Suntem în poziția de a confirma identitatea suspectului ca Usman Khan, în vârstă de 28 de ani, care locuia în zona Staffordshire. Aceasta persoană era cunoscută autorităților, fiind condamnată în 2021 pentru infracțiuni cu caracter terorist. El a fost eliberat condiționat din închisoare în decembrie 2018, și în mod clar, o direcție crucială a anchetei privește stabilirea modului în care el a ajuns să comită acest atac.” , a explicat comisarul Neil Basu de la Poliția Metropolitană.

NEWS ALERT | UPDATE. Atacul de pe London Bridge a fost unul de răzbunare! Usman Khan a pedepsit moartea liderului ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi

Atacatorul de pe Podul Londrei

Update, ora 19:45. După trei ore și jumătate de la atac, se consideră că numărul de victime este de cel puțin 10 persoane.

Există îngrijorări serioase cu privire la starea a doi dintre cei răniți.

În mod oficial, nu s-a spus cu exactitate câți răniți sunt. Suspectul a fost împușcat de poliție și a murit la fața locului, au spus polițiștii.

Update, ora 18:40. Declarația Comisarul adjunct Neil Basu:

Pot confirma că la aproximativ 14:00 azi vineri, 29 noiembrie. Poliția a fost apelată pentru o înjunghiere la un spațiu de lângă London Bridge EC1. (...) Un bărbat suspect a fost împușcat de ofițeri înarmați de la poliția City of London și pot confirma că acest suspect a murit la fața locului.(...) Mai multe persoane au fost rănite în timpul acestui incident. (...) Acum sunt în situația de a confirma că a fost declarat incident terorist. Ofițerii de la comisia de combatere a terorismului conduc acum această investigație, dar trebuie să subliniez că ne menținem deschiși în fața unei noi ipoteze. Ar fi inadecvat să speculați mai departe în acest moment. (...) pot confirma în acest moment, credem că un dispozitiv care a fost legat de corpul suspectului este un dispozitiv exploziv cu fașă.(...)”

Citește și: Teroarea a lovit din nou Londra! Un bărbat a înjunghiat mai mulţi oameni

Update, ora 18:26. Comisarul adjunct Neil Basu, susține o conferință de presă. El confirmă că suspectul a murit la fața locului. Acesta a declarat că incidentul a fost unul terorist. Suspectul purta o vestă sinucigasă.

Citește și
Colaj cu concurneții de la Asia Express, sezonul 4 și ediția speciala de la Chefi la cuțite
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
Florian Munteanu imbracat in costum si fluturand steagul romanesc
Florian Munteanu, fost pugilist devenit actor la Hollywood, flutură steagul românesc și antrenează luptători pentru filme
Florian Munteanu, fost pugilist devenit actor la Hollywood, flutură steagul românesc și antrenează luptători pentru filme
felicitare cu urare de la multi ani romania de 1 decembrie
Felicitări pentru Ziua României.Spune într-un mod inedit ”La mulți ani, România”/ ”La mulți ani români” de 1 Decembrie
Felicitări pentru Ziua României.Spune într-un mod inedit ”La mulți ani, România”/ ”La mulți ani români” de 1 Decembrie
Mai multe articole

Update, ora 18:21. Primarul Londrei, Sadiq Khan, i-a îndemnat pe londonezi să rămână uniți și puternici în fața terorismului. „Cei care caută să ne atace și să ne împartă nu vor reuși niciodată.”

Zona London Bridge rămâne închisă, primarul roagă locuitorii care s-au aflat în zonă, în timpul incidentului, să ofere informații poliției locale.

Update, ora 17: 31. Poliția confirmă pe Twitter faptul că un bărbat a fost împușcat. Aceștia tratează incidentul ca fiind un atac terorist.

Update, ora 17:25. Poliția nu a identificat încă motivul atacului, însă ofițerii de combatere a terorismului sunt implicați în anchetă. S-a confirmat faptul că cinci peroane au fost rănite în atac.

Update, ora 17:00. Surse au confirmat că un suspect a fost împușcat de poliție. În timpul incidentului, cinci persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă.

Update, ora 16:47. Potrivit unui anunț făcut de Poliției Metropolitane Londra, incidentul de la Podul Londrei a început de la o înjunghiere. Din primele informații oficiale, o persoană a fost rețintă și alte „câteva” au fost rănite.

„Polițiștii au fost chemați să intervină, în jurul orei 14:00, pentru a ajuta o persoană înjunghiată, în apropierea Podului Londrei. Un bărbat a fost reținut și, din primele informații, mai multe persoane au fost rănite”

Focuri de armă s-au auzit, vineri după-amiaza, pe străzile Londrei. Din primele informații, London Bridge, unul dintre cele mai aglomerate puncte din Londra, a fost evacuat și închis de forțele de ordine.

Citește și: VIDEO | O româncă a filmat momentul în care atacatorul de la London Bridge e împușcat de polițiști! Imagini dramatice

Pe Twitter, oamenii postează zeci de imagini de la locul incidentului. Amanda Hunter a filmat primele momente de după ce a izbucnit haosul. Potrivit acesteia, polițiștii au împușcat un suspect.

News Flash a publicat imagini cu oameni fugind disperați cât mai departe de podul londrei

Poliția spune că se află în „fazele incipiente ale confruntării cu incidentul” și roagă persoanele din apropierea Podului Londrei să se îndepărteze de zonă.

Serviciul de Ambulanță a trimis mai multe echipaje la fața locului. Filmările martorilor arată imagini ce confirmă ipoteză că poliția a împușcat un suspect.

„Avem echipaje trimise pe teren pentru a interveni. Vom oferi mai multe informții, pe măsură ce acestea vor apărea”, a transmis, pe Twitter, Serviciul de ambulanță Londra.

Vom reveni cu informații.

VIDEO - Privește și vei plânge! Mirele paralizat "s-a ridicat" în noaptea nunții și a dansat alături de aleasa... VIDEO | O româncă a filmat momentul în care atacatorul de la London Bridge e împușcat de polițiști! Imagini dramatice...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri