Antena Căutare

In memoriam 9/11, in varianta hackerilor

Criminalii cibernetici din intreaga lume comemoreaza in stil propriu cei 10 ani de la tragedia din 11 septembrie 2001, lansand atacuri informatice fara precedent asupra site-urilor de internet, retelelor de socializare online si computerelor personale din intreaga lume, avertizeaza Catalin Cosoi, seful laboratorului impotriva amenintarilor online la Bitdefender.

Ca si in anii precedenti, in jurul datei de 11 septembrie au aparut o serie de site-uri web la care se ajunge cautand dupa expresii precum „bin Laden alive" (bin Laden in viata), „in depth details about terrorist attack" (detalii despre atacurile teroriste) sau „towers going down" (turnurile prabusindu-se).

Respectivele site-uri sunt impanzite cu link-uri care, odata accesate, iti infesteaza calculatorul cu „ultimul racnet" in materie de virusi.

Alti infractori cibernetici trimit mesaje prin care isi aroga identitatea unor organizatii caritabile si solicita donatii in numele rudelor victimelor atentatelor.

Mai sunt si cei care posteaza anunturi false pe site-urile unde se vand diverse obiecte comemorative, pretinzand ca detin bucati de metal din turnurile gemene.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Mike Werner / Washington Monthly

Jaroslaw Kaczynski: Crearea unei armate europene ar transforma UE intr-o superputere... Talibanii, la fel de sfidatori: SUA au martirizat zeci de mii de musulmani sub pretextul unui eveniment ambiguu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x