Antena Căutare

Ultimă oră! Spania bagă sute de mii de oameni în carantină totală, pentru 106 cazuri noi de Covid-19. România are peste 1.000 în trei zile!

Încă o regiune din Spania intră în carantină, din cauza creșterii numărului de noi cazuri de coronavirus, la doar o zi după ce un întreg oraș intra sub incidența acestei măsuri. Țara se pregătește pentru un posibil al doilea val al pandemiei, spun autoritățile spaniole. În tot acest timp, în România, îmbolnăvirile au explodat.

Ultimă oră! Spania bagă sute de mii de oameni în carantină totală, pentru 106 cazuri noi de Covid-19. România are peste 1.000 în trei zile!
Încă o zonă din Spania intră în carantină din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19 | Hepta

Spania a anunţat că va izola o zonă din nord-vestul ţării ca urmare a creşterii cazurilor de infectare cu noul coronavirus, la o zi după intrarea în carantină a întregului oraş Lleida, din vestul Cataloniei.

Citește și:

Numărul total de cazuri de coronavirus se apropie de 30.000 în România

Districtul A Marina, situat în provincia Lugo din comunitatea autonomă Galicia, urmează să intre în carantină pentru cinci zile, până vineri, pentru a limita răspândirea COVID-19, au anunţat autorităţile galiciene.

Spania bagă 70.000 de persoane în carantină, intr-o zonă cu 106 cazuri noi

De această măsură vor fi vizate puţin peste 70.000 de persoane. Spania este una dintre cele mai afectate ţări europene de pandemia de COVID-19, cu 28.300 de decese şi 250.000 de cazuri confirmate de infectare. Duminică în districtul A Marina s-au înregistrat 106 de noi cazuri de COVID-19.

Citește și: Intrăm din nou în carantină totală?! Ce spune un expert despre al doilea val de coronavirus: ”Intensitatea va depinde de cât de mult vor călători oamenii!”

Şeful executivului regional Alberto Nunez Feijoo a afirmat că noul focar îşi are originea în ''două sau trei baruri''. Programul de funcţionare al barurilor din zona în carantină va fi scurtat, iar adunările cu număr mare de persoane vor fi interzise până vineri.

În acelaşi timp, aproximativ 200.000 de oameni din regiunea catalană Segria, unde este situat oraşul Lleida, au revenit sâmbătă la măsurile de izolare, localnicii putând trece de punctele de control ale poliţiei numai pentru a merge la serviciu. Potrivit presei locale, în Segria majoritatea noilor cazuri au provenit din ferme, aziluri şi o zonă rezidenţială.

Citește și: Toate calculele, date peste cap! Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România?! Ce crede minstrul Sănătății despre noua ipoteză

Spania a ridicat primele măsuri pe 21 iunie

Măsurile de izolare introduse la nivel naţional în Spania pentru a limita răspândirea COVID-19 au fost ridicate la 21 iunie, permiţând intrarea în ţară a turiştilor străini.

India devine a treia cea mai afectată ţară de covid-19 după SUA şi Brazilia, cu aproape 700.000 de contaminări; bilanţul... Măsuri drastice, în Bulgaria, după explozia de cazuri de COVID-19. Turiștii români ar putea primi amenzi usturătoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x