Intrăm din nou în carantină totală?! Ce spune un expert despre al doilea val de coronavirus: ”Intensitatea va depinde de cât de mult vor călători oamenii!”

Venirea celui de-al doilea val de coronavirus este doar o chestiune de timp, potrivit unui expert german, profesor de medicină pulmonară și membru al grupului de lucru COVID-19 în Germania. Acesta subliniază, însă, că intensitatea acestuia depinde de cât de mult va călători lumea. 

Intrăm din nou în carantină totală?! Ce spune un expert despre al doilea val de coronavirus: ”Intensitatea va depinde de cât de mult vor călători oamenii!”

În cadrul unui interviu, profesorul dr. Tobias Welte subliniază că al doilea val de coronavirus va veni în toamnă, însă intensitatea lui va depinde de cât de mult vor călători oamenii.

”Cred că situația este diferită de la o țară la alta. Așadar, există unele țări în care este clar un al doilea val. De exemplu, Iranul este o țară cu o creștere zilnică a cazurilor după ce ajunsese la un nivel scăzut, iar acum există un al doilea val, care poate fi din cauza sărbătorilor religioase. În timpul Ramadanului, numărul cazurilor a scăzut, dar după aceea când oamenii s-au întâlnit mai des și au fost mai multe întâlniri de familie, cifrele au crescut. Există și alte țări, de exemplu, Germania, unde nu este nicio creștere dacă te uiți la întreaga țară, dar există focare localizate. Unele dintre aceste focare sunt, de exemplu, fabricile de prelucrare a cărnii. Iar problema acestor puncte cu grad mare de infectare este că există mai mulți factori de risc. Pentru abatoare, de exemplu, un factor important este aerul rece și uscat. Oamenii lucrează umăr la umăr, astfel încât distanțarea socială nu este respectată. Și majoritatea lucrătorilor provin din sud-estul Europei, sunt lucrători temporari, iar cazarea este departe de a fi perfectă. Aceste probleme, în ansamblu, determină creșterea probabilității de a fi infectat. Ceea ce putem învăța din aceste tipuri de focare este că virusul este încă acolo. Este prezent și contagios. Deci, dacă dați o șansă virusului, va exista o infecție. Acum este vară, dar dacă, de exemplu, aerul rece joacă un rol, este foarte probabil să vedem un al doilea val în toamnă sau iarnă.”, a declarat el pentru Europa Liberă.

Bolnavii cu coronavirus ies din spitale la cerere şi pot umbla pe unde vor, centrele de carantină se golesc, iar în izolare nu mai stă nimeni

De asemenea, el susține că intensitatea celui de-al doilea val va depinde de călătoriile făcute de oameni.

”Ei bine, virusul nu a dispărut și nu a dispărut în niciuna dintre țările europene, iar noi trăim într-o lume globală. Dacă deplasările vor fi permise și frontierele vor fi redeschise, virusul se va răspândi din nou. Estimarea mea este că va fi un al doilea val în toamnă, iar intensitatea celui de-al doilea val nu poate fi determinată. Nimeni nu știe.Nu cred că al doilea val va fi mai rău, dar există posibilitatea de a avea conjugate două probleme: să fie coronavirus și gripă sezonieră în același timp. Există însă posibilitatea de a preveni această situație. Așadar, ar trebui să începem vaccinarea - vaccinarea împotriva gripei, vaccinarea împotriva pneumoniei bacteriene, vaccinarea pneumococică - pentru a reduce riscul acestor infecții diferite în același timp.”, a mai precizat el.

PERICOL: Bolnavii Covid-19 au început să plece din spitale. Autoritățile nu mai pot impune românilor izolarea și carantina

În ceea ce privește carantinarea totală, profesorul doctor susține că nu se va mai ajunge atât de departe.

”Nu cred că va fi din nou o carantină totală. Niciuna dintre țări, nici măcar țările înstărite, din punct de vedere economic, cum sunt Germania sau Austria, nu vor putea reveni la carantina totală. Poate va exista o blocare parțială, o blocare regională, dar nu o blocare totală. Ceea ce căutăm acum și cred că acest lucru este cu adevărat important, este să aflăm cine are cel mai mare risc de a răspândi virusul. În momentul de față, se pare că nu sunt copiii mici, că nu sunt copiii de școală. De aceea, nu are sens să închidem grădinițele sau școlile, dar persoanele în vârstă sunt mai expuse riscurilor. Iar persoanele în vârstă cu comorbidități sunt și mai expuse riscului de a muri. Deci avem nevoie de măsuri speciale pentru cei în vârstă.”, a mai precizat el.

Toate calculele, date peste cap! Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România?! Ce crede minstrul Sănătății despre noua ipoteză

Coronavirus în România, cel mai recent bilanț

În România au fost confirmate, până acum, 28.973 de infecții cu coronavirus. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit 1.750 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.

Parteneri
Cine este Jonathan Owens, iubitul gimnastei Simone Biles
Iubitul gimnastei Simone Biles și-a arătat sprijinul față de iubita sa printr-o postare emoționantă pe contul personal de Instagram. Gimnasta a devenit intens mediatizată după ce a luat o decizie neașteptată înainte de finalele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Simone Biles a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo la bârnă, în timp ce ginasta chineză, Guan Chenchen a obținut medalia de aur la doar 14 ani.
Catine.ro
Ultimele știri