Pandemia de coronavirus se accelerează. Încă o țară extinde obligativitatea purtării măștii la mai multe locuri publice

Purtarea măștii în locurile publice va fi obligatorie în anumite zone din Belgia, după ce autoritățile au luat această decizie din dorința de a preveni infecțiile cu noul coronavirus. 

Pandemia de coronavirus se accelerează. Încă o țară extinde obligativitatea purtării măștii la mai multe locuri publice

Dacă până acum oamenii erau nevoiți să poarte mască de protecție atunci când folosesc mijloacele de transport în comun, merg la frizerii ori saloane cosmetice, începând de sâmbătă, 11 iulie, purtarea măștii de protecție va deveni obligatorie şi în magazine, centre comerciale, cinematografe, săli de spectacole şi de conferinţe, lăcaşuri de cult, muzee şi biblioteci.

Cel mai negru scenariu! Ministrul Sănătății a făcut dezvăluirea momentului: „Atunci se impune starea de urgență”

''Această listă ar putea fi modificată în timp, în funcţie de situaţia epidemiologică a ţării'', indică un comunicat de presă al guvernului belgian. Acesta adaugă că este recomandată purtarea măştii şi în alte situaţii.

Persoanele care nu respectă noile reguli riscă o sancţiune penală "conform decretului ministerial'', care stipulează de asemenea "posibilitatea închiderii locurilor ce încalcă în mod repetat regulile în vigoare''. Masca nu este obligatorie pentru copiii cu vârste mai mici de 12 ani şi pentru persoanele care nu o pot purta din motive medicale.

Toate calculele, date peste cap! Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România?! Ce crede minstrul Sănătății despre noua ipoteză

Masca de protecție, obligatorie și în mai multe zone din Spania

Purtătoarea de cuvânt a executivului catalan, Meritxell Budo a anunțat că regiunea spaniolă Catalonia va introduce obligativitatea purtării măştii în spaţii deschise, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de COVID-19, informează AFP şi dpa, citate de Agerpres.

Măsura urmează să fie adoptată astăzi de autorităţile regionale de apărare civilă, a spus Meritxell Budo.

2.000 de persoane, la Terapie Intensivă, în octombrie, în România. Avertismentul sumbru al unui expert: ”Va fi măcel!”

Potrivit unui decret adoptat de guvernul central de la Madrid, măştile sunt obligatorii în spaţii deschise în Spania doar dacă între persoane nu poate fi menţinută o distanţă de cel puţin 1,5 metri.

Aceasă restricție nu este singură. Sâmbătă, aproximativ 210.000 de oameni din regiunea catalană Segria, unde este situat oraşul Lleida, au revenit la măsurile de izolare. Timp de două săptămâni, localnicii pot trece de punctele de control ale poliţiei numai pentru a merge la serviciu. Oamenilor li s-a recomandat să limiteze cât mai mult întâlnirile.


Parteneri
Cine este Jonathan Owens, iubitul gimnastei Simone Biles
Iubitul gimnastei Simone Biles și-a arătat sprijinul față de iubita sa printr-o postare emoționantă pe contul personal de Instagram. Gimnasta a devenit intens mediatizată după ce a luat o decizie neașteptată înainte de finalele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Simone Biles a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo la bârnă, în timp ce ginasta chineză, Guan Chenchen a obținut medalia de aur la doar 14 ani.
Catine.ro
Ultimele știri