Antena Căutare

2.000 de persoane, la Terapie Intensivă, în octombrie, în România. Avertismentul sumbru al unui expert: ”Va fi măcel!”

Creșterea accelerată a numărului de cazuri de coronavirus din România, din ultimele zile, îi determină pe experți să facă previziuni sumbre. Astfel, potrivit lui Șerban Bubenek, președinte al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, numărul persoanelor aflate la ATI ar putea ajunge la 2.000 în luna octombrie. 

2.000 de persoane, la Terapie Intensivă, în octombrie, în România. Avertismentul sumbru al unui expert: ”Va fi măcel!”
2.000 de persoane, la Terapie Intensivă, în octombrie, în România. Avertismentul sumbru al unui expert: ”Va fi măcel!”

În cadrul unui interviu, acesta a explicat că unul din doi pacienți infectați cu noul coronavirus din secțiile de Terapie Intensivă nu supraviețuiește bolii, iar situația se agravează de la o zi la alta.

Mai exact, el a avertizat că dacă situația din România va continua să fie la fel de gravă ca cea din ultimele două săptămâni, în luna octombrie am putea avea peste 2.000 de pacienți în secțiile de terapie intensivă, adică ar fi ”un măcel”.

”Populația României se pare că a înțeles. În timpul stării de urgență, aș spune că au avut un comportament aproape exemplar. Acest efort trebuie să continue și cred că pentru orice persoană normală, care este dispusă să asculte, este simplu să înțeleagă că dacă ajungi într-un pat de terapie intensivă, oriunde pe planetă… astăzi s-a publicat un articol care spune foarte clar că mortalitatea în terapie intensivă este de 42%. În România, mortalitatea în secțiile de terapie intensivă, de la 1 aprilie până astăzi, este de aproape 45% pentru cazurile de COVID.

Cine sunt persoanele infectate cu COVID-19 care au umplut spitalele. Medic din prima linie, avertisment de ultimă oră: ”Tot mai mulți tineri ajung la spital!”

"Oriunde pe această planetă, în clipa în care un medic consideră că ești într-o stare suficient de gravă și ai COVID, cu toate eforturile din lume, indiferent de performanța sistemului de sănătate, mortalitate medie este de peste 45%. În aceste condiții, înseamă că unul din doi oameni care ajung acolo, nu vor mai ieși vii, în ciuda tuturor eforturilor.

Din păcate, aproape 10% din pacienții care se îmbolnăvesc de COVID și au simptome vor ajunge în terapie intensivă. Boala aceasta există, este gravă și nu trebuie să ne supărăm, trebuie să le explicăm oamenilor că sunt niște măsuri simple: să nu ne aglomerăm în locuri închise, să purtăm mască, și eu aș recomanda să purtăm mască și pe stradă (…), igiena corectă a mâinilor, dezinfecția. Sunt lucruri foarte simple care ne scapă, în 90% din cazuri de contaminare”, a explicat șeful Societății române de ATI.

Toate calculele, date peste cap! Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România?! Ce crede minstrul Sănătății despre noua ipoteză

De asemenea, el susține că România trebuie să ia măsuri drastice pentru a evita supraaglomerarea secțiilor de Terapie Intensivă.

”Eu cred că masa critică care se poate forma de acum înainte, dacă există o legislație corectă, transparentă și care se aplică tuturor, masa critică va înclina către oamenii conștienți care știu sigur că în clipa de față nu avem vaccin pentru această boală, nu avem un medicament care vindecă această boală. Dacă oamenii știu lucrurile astea, că nu ne putem apăra, că în clipa în care ne-am îmbolnăvit nu există un antidot și că dacă ne îmbolnăvim și ajungem în terapie intensivă avem aproape 50% șanse să nu ne mai întoarcem acasă, să-i vedem pe ceu dragi și să ne ducem viața mai departe așa cum ar trebui să facem, cred că dacă acest mesaj ajunge cum trebuie la mintea și la sufletul românilor, sunt convins că putem depăși această împotrivire.

Astăzi am avut o conferință pe anumite aspecte de tratament ale bolii COVID și, la sfârșit, Senatul Societății Române de Anestezie a fost informat că într-un centru de predicție dintr-o mare universitate din România, niște colegi matematicieni și medici au făcut un mode matematic care imită ceea ce s-a întâmplat în România în ultimele două săptămâni și rezultatul este groaznic.

Cel mai negru scenariu! Ministrul Sănătății a făcut dezvăluirea momentului: „Atunci se impune starea de urgență”

Dacă lucrurile vor sta așa cum au stat în ultimele două săptămâni, la mijlocul lunii octombrie, vom avea peste 2.000 de pacienți în terapie intensivă. Va fi un măcel, va fi o chestiune groaznică și lucrul ăsta trebuie preîntâmpinat cu orice preț”, a mai spus Șerban Bubenek.

9 iulie, ziua cu cele mai multe cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei

Până joi, 9 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.789 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.574 au fost externate, dintre care 20.969 de pacienți vindecați și 1.605 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Gata cu distracția! Terasele din Vamă vor difuza doar muzică ambientală. Măsura a fost luată pentru diminuarea riscului de extindere a coronavirusului

În același timp, 1.834 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
La ATI, în acest moment, sunt internați 240 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 809.663 de teste.

Ultimă oră! Românii care au părăsit izolarea după decizia CCR au acționat ilegal și ar putea fi sancționați... Anunț important pentru viitorii șoferi. Reguli noi la obținerea permiselor de conducere în 2020...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x