Antena Căutare

Incendiu de pădure în apropiere de Berlin! Intervenția pompierilor este îngreunată de proiectilele neexplodate rămase din Al Doilea Răboi Mondial!

Un incendiu a cuprins joi o zonă împădurită din apropiere de Berlin, răspândindu-se rapid pe o suprafaţă de aproximativ 30 de hectare, conform autorităţilor germane, transmite DPA.

Incendiu de pădure în apropiere de Berlin! Intervenția pompierilor este îngreunată de proiectilele neexplodate rămase din Al Doilea Răboi Mondial!
Incendiu de pădure | dw.com

Un incendiu a cuprins joi o zonă împădurită din apropiere de Berlin, răspândindu-se rapid pe o suprafaţă de aproximativ 30 de hectare, conform autorităţilor germane, transmite DPA. Incendiul este localizat la aproximativ 50 de kilometri sud-vest de periferia capitalei germane, într-o zonă puţin locuită din landul Brandenburg.

Conform autorităţilor, incendiul nu ameninţă vieţi omeneşti. Există totuşi o problemă. În zona cuprinsă de incendiu se află numeroase bombe şi proiectile neexplodate din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, fapt care îngreunează mult intervenţia pompierilor. Autorităţile locale au precizat că s-au produs deja multiple explozii în zona afectată de incendiu.

Bombele şi proiectile neexplodate din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial sunt descoperite încă frecvent în Germania, ţară ce era practic rasă de pe faţa pământului în urmă cu 73 de ani, la sfârşitul războiului.

La izbucnirea incendiului a contribuit seceta severă care s-a instalat de câteva luni asupra Germaniei.

Cea mai mare nenorocire care s-a abătut asupra Europei în ultimii zeci de ani: „Nu am mai văzut așa ceva de patru deceni... Un cutremur de 7,1 grade pe scara Richter s-a produs azi! Autoritățile sunt în stare de alertă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x