Antena Căutare

Incendiu puternic la un spital de psihiatrie din Rusia! Cel puţin 21 de persoane şi-au pierdut viaţa

Cel puțin 21 de persoane și-au pierdut viața în cursul unui incendiu izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică la un spital neurologic din Voronej, sud-estul Rusiei, pompierii reușind să stingă flăcările abia după trei ore.

Cel puțin 21 de persoane și-au pierdut viața în cursul unui incendiu izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică la un spital neurologic din Voronej, sud-estul Rusiei, pompierii reușind să stingă flăcările abia după trei ore.

Un număr de 74 de persoane, între care patru oameni din personalul medical, se aflau în interiorul clădirii în momentul declanșării incendiului.

"19 trupuri au fost găsite la locul incendiului, alte două persoane au decedat în spital, iar două sunt în continuare căutate", a indicat un responsabil al Ministerului rus pentru Situații de Urgență.

Focul s-a răspândit cu rapiditate, extinzându-se pe o suprafață de 700 metri pătrați. Un corp al clădirii a ars în întregime.

În total, 140 de persoane cu dizabilități psihice erau spitalizate, între care 50 de persoane care nu se puteau deplasa în mod independent, potrivit unui angajat al acestui spital, informează agerpres.ro.

Alte 23 de persoane au fost rănite, șapte dintre acestea aflându-se în prezent la terapie intensivă.

O comisie guvernamentală condusă de Leonid Beliaev (ministrul adjunct pentru situații de urgență) s-a deplasat la locul incidentului. Autoritățile au demarat o anchetă, o primă presupunere despre cauza incendiului fiind un scurtcircuit.

BLESTEMUL SPITALELOR DIN RUSIA

Pe 26 aprilie 2013, un incendiu foarte puternic a izbucnit într-un spital de psihiatrie de lângă Moscova, fiind omorâte 38 de persoane, dintre care 36 de pacienţi şi doi doctori.

Pe 13 septembrie în acelaşi an, un alt incendiu a mistuit tot un spital de psihiatrie, în care 37 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Ameninţare teroristă în Elveţia: Doi sirieni au fost arestaţi la Geneva, în maşina lor fiind găsite urme de explozibili... Moment istoric la Paris, la Conferinţa ONU pe tema modificărilor climatice: 195 de ţări au semnat un acord prin care lup...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x