Antena Căutare

UPDATE! Prima reacţie a reprezentanţilor Bisericii Ortodoxe Române, după ce Catedrala Notre-Dame a luat foc: "Când arde simbolul, totul se ruinează"

Un incendiu a izbucnit la catedrala Notre Dame din Paris, au informat pompierii.

Actualizare 00:14 Prima reacţie a reprezentanţilor Bisericii Ortodoxe Române: „Lumea întreagă este solidară cu simbolul creştinismului francez” Episcopul Huşilor, Ignatie, și-a exprimat și el, luni seara, pe pagina de Instagram, regretul vizavi de tragedia de la Paris și de asemenea a menționat că întreaga lume este solidară cu simbolul creştinismului francez, după ce flăcările au distrus catedrala Notre Dame din Paris. „Când arde simbolul, totul se ruinează”, menționează Ignatie.

"Franţa laică se roagă în acest moment pentru flăcările devastatoare care planează asupra Notre Dame. Este minunat cum lumea întreagă este solidară cu simbolul creştinismului francez”, a transmis, luni seara, episcopul Huşilor, Ignatie, pe Instagram.

Orice naţiune are un simbol. Când arde simbolul, totul se ruinează. Ca unul care am trăit în Paris, sunt solidar cu poporul francez, care iubeşte frumos şi nefandosit un simbol. Vive la France!”, a mai scris Ignatie.

Actualizare 23:15 "Următoarele 90 de minute vor fi cruciale pentru a salva Notre Dame", a declarat Jean-Claude Gallet, comandantul general al Brigăzii de Pompieri din Paris.

"Există riscul să cadă clopotul. Dacă acesta cade, turnul se prăbușește. Sunt pompieri înăuntru și în afară. Următoarea oră și jumătate va fi crucială", a declarat el reporterilor la fața locului.

Actualizare 22:40 Cardinalul Daniel DiNardo, președintele Conferinței Episcopilor Catolici din SUA, și-a împărtășit durerea în urma incendiului care a devastat Catedrala Notre Dame, numind-o pe aceasta "o comoară mondială".

UPDATE! Prima reacţie a reprezentanţilor Bisericii Ortodoxe Române, după ce Catedrala Notre-Dame a luat foc: "Când arde simbolul, totul se ruinează"

Într-o declarație adresată poporului de la Paris, DiNardo a afirmat că această catedrală "a reprezentat mult timp un simbol al spiritului uman transcendent, precum și dorința noastră pentru Dumnezeu".

Actualizare 22:25 Președintele francez Emmanuel Macron a ajuns la catedrala istorică Notre Dame, acolo unde flăcările mistuie unul dintre simbolurile capitalei franceze,
El este însoțit de primarul Parisului, Anne Hidalgo, de prim-ministrul francez Edouard Philippe și de prima doamnă Brigitte Macron, precum și de procurorul din Paris.

UPDATE! Prima reacţie a reprezentanţilor Bisericii Ortodoxe Române, după ce Catedrala Notre-Dame a luat foc: "Când arde simbolul, totul se ruinează"

Actualizare 22:15 Procurorul Parisului a deschis o investigație asupra incendiului izbucit la Catedrala Notre Dame, potrivit CNN.Incendiul a izbucnit luni seara la catedrala iconică din inima Parisului.

Actualizare 21:45 Președintele Emanuel Macron, mesaj trist pentru francezi: "Gândurile mele se îndreaptă către toți catolicii și francezii. Ca toți compatrioții noștri, sunt trist în seara asta să văd această parte a noastră arzând”.

Actualizare 21:40 De asemenea, prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, Melania Trump, a reacționat: "Mi se rupe inima din cauza oamenilor care se află acum în Paris, după ce am văzut catedrala Notre Dame cuprinsă de flăcări. Rugați-vă pentru siguranța tuturor. "

UPDATE! Prima reacţie a reprezentanţilor Bisericii Ortodoxe Române, după ce Catedrala Notre-Dame a luat foc: "Când arde simbolul, totul se ruinează"

Actualizare 21:35 Vicepreședintele SUA, Mike Pence a reacționat de asemenea vizavi de incendiul devastator care a luat cu asalt Catedrala Notre Dame: "Notre Dame este un simbol al credinței din întreaga lume și este sfâșietor să vedem cum casa Domnului este mistuită de flcări. Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către pompieri și către toți oamenii din Paris".

Elaine Leavenworth, martoră la evenimentele tragice care au luat cu asalt capitala Franței, a declarat că a simțit cum cad cărbuni și cenușă din cer în urma incendierii uneia dintre cele mai impresionante catedrale din Paris. Leavenworth a mai spus că a simțit pe pielea ei picături de apă, deoarece pompierii au lucrat intens, pe o suprafață mare, pentru a stinge flăcările puternice care au luat cu asalt acoperișul Catedralei Notre Dame. Femeia a împărtășit fotografia care a surprins o mică bucată de cenușă căzută în palma sa.

UPDATE! Prima reacţie a reprezentanţilor Bisericii Ortodoxe Române, după ce Catedrala Notre-Dame a luat foc: "Când arde simbolul, totul se ruinează"

Un incendiu a izbucnit la catedrala Notre Dame din Paris, au informat pompierii. Donald Trump: "Trebuie să acționăm repede!

Nu este clară cauza incendiului, însă oficialii susţin că ar putea avea legătură cu lucrările de renovare.

Imaginile de pe reţelele sociale arată cum iese fum deasupra clădirii vechi de 850 de ani.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Primarul din Paris, Anne Hidalgo, a declarat că pompierii încearcă să stingă un "incendiu teribil" care s-a dezlănțuit în catedrala Notre Dame.

Pe Twitter, Hidalgo a anunțat: "Un incendiu teribil are loc în catedrala Notre Dame din Paris. Pompierii încearcă să controleze focul. Încercăm să păstrăm la nivel local o relație strânsă cu autoritățile bisericești." Acesta le cere tuturor să respecte perimetrul de securitate.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a amânat un discurs planificat în seara aceasta din cauza incendiului de la Notre Dame, a declarat purtătorul de cuvânt al Palatului Elysee.
Într-o declarație, purtătorul de cuvânt a spus: "Din cauza incendiului teribil care a lovit Catedrala Notre Dame din Paris, Președintele Republicii a decis să amâne discursul său".

De asemenea, Donald Trump a apărut în scurt timp de la declanșarea incendiului cu un anunț de maximă importanță pe Twitter: "Trebuie să acționăm repede!"

Președintele american Donald Trump a reacționat pe Twitter la incendiul teribil care devastat Notre Dame din Paris și a recomandat folosirea hidroavioanelor: "Este atât de oribil să privești focul masiv la Notre-Dame. Hidroavioanele ar putea fi folosite pentru a stinge, trebuie să acționăm repede! "

Un incendiu de proporții devastează în aceste momente Catedrala Notre Dame din Paris, fără ca pompierii să poată face ceva pentru a putea opri flăcările care afectează deja o mare parte a acoperișului. Focul a izbucnit pentru prima dată la ora 18:50, luni după-amiază, iar autoritățile sunt în panică. Străzile din jurul Catedralei Notre Dame au fost evacuate, iar oamenii sunt îngroziți de cele văzute: "Oamenii sunt îngroziți! Nu pot să cred ca se întâmplă asta!"

Citește și: Cauza incendiului devastator de la Notre Dames: De ce a fost atât de greu să stingă flăcările

"Paris fără Notre Dame? Este o nebunie!" Drama prin care au trecut mii de oameni în momentul în care turla cen... Mesajul emoționant pe care fostul președinte Barack Obama l-a transmis, după ce Catedrala Notre Dame a fost cuprinsă de ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x