Antena Căutare

Indonezia: Vulcanul Soputan a intrat in eruptie

Soputan, unul dintre vulcanii cei mai activi din Indonezia, a intrat duminica in eruptie, informeaza AFP. Eruptia a provocat proiectarea unui nor de cenusa si fum la 5.000 de metri altitudine, fara a provoca victime, a declarat un om de stiinta care se ocupa de observarea acestuia.

Situat in provincia Nord Sulawesi, vulcanul de 1.783 de metri inaltime a inceput sa erupa cenusa si fum in cursul diminetii, aceasta fiind prima sa eruptie din 2008.

Inconjurat de paduri, Soputan se afla la distanta de opt kilometri de primul sat si, "pentru moment, este o distanta sigura pentru locuitori", a declarat omul de stiinta Iing Kusnadi, adaugand ca activitatea vulcanului continua sa fie supravegheata.

Arhipelagul indonezian, situat pe Cercul de Foc al Pacificului, numara 129 de vulcani in activitate, dintre care 21 numai pe insula Java.

Sursa: Antena3

Mexic: Cel putin 11 morti si 300.000 de sinistrati, in urma furtunii Arlene... Grecia primeste un nou imprumut de 8,7 miliarde euro. Se lucreaza la un al doilea plan de salvare a tarii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x