Antena Căutare

UPDATE! Cinci morti in urma cutremurului din Insula Santa Cruz! Autoritatile au decretat stare de alerta in mai multe regiuni

Insula Santa Cruz din Pacific a fost maturata de un Tsunami, in aceasta dimineata.

UPDATE 10.20 Cutremurul cu magnitudinea opt, produs miercuri in largul insulelor Solomon din Pacific, a provocat moartea a cinci persoane, intre care un copil si ranirea altor trei, potrivit unui bilant provizoriu intocmit de un spital local, relateaza AFP.

"Avem cinci morti si trei raniti. Una dintre persoanele decedate este un copil de sex masculin, iar celelalte sunt trei femei si un barbat in varsta", a declarat pentru AFP Chris Rogers, o infirmiera de la Lata Hospital, situat pe insulele Santa Cruz (un arhipelag din Solomon).

Valul a fost provocat de un seism cu magnitudinea opt pe scara Richter. Se pare ca trei localitati au fost acoperite de apele oceanului. Directorul spitalului de pe insula spune ca nu a primit deocamdata nicio victima, dar se asteapta ca numarul acestora sa fie ridicat.

Autoritatile au decretat stare de alerta in insulele Solomon, Vanuatu, Nauru, Papua Noua Guinee, Tuvalu, Noua Caledonie si alte cinci regiuni.

Marea Britanie da unda verde casatoriilor intre persoanele de acelasi sex... Se intampla si la case mai mari: Sute de angajati ai Comisiei Europene au intrat in greva...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x