Antena Căutare

Marea Britanie da unda verde casatoriilor intre persoanele de acelasi sex

Persoanele de acelasi sex se vor putea casatori in curand si in Marea Britanie. Parlamentul de la Londra a legalizat casatoriile gay cu o majoritate covarsitoare, 400 dintre alesi au votat pentru si numai 175 impotriva. Legea va intra in vigoare abia anul viitor.

Dezbaterea cu privire la legalizarea casatoriilor intre persoanele de acelasi sex a provocat controverse in Camera britanica a Comunelor. Pe langa disputele dintre partidele politice, acest proiect de lege a fost marul discordiei si intre membrii Partidului Conservator.

Din cele 175 de voturi "impotriva", 139 au fost ale parlamentarilor conservatori, care nu au fost de acord cu intrarea in legalitate a casatoriilor homosexuale.

Initiativa legalizarii casatoriilor intre persoanele de acelasi sex este sustinuta puternic si de prim-ministrul David Cameron. Cu doar doua ore inainte de dezbatere, seful guvernului si-a exprimat solidaritatea fata de comunitatea gay.

"Astazi este o zi importanta. Cred cu tarie in institutia casatoriei. Ea ajuta pe oameni sa se dedice unul altuia si cred ca persoanele gay ar trebui sa aiba dreptul de a se casatori. Este vorba despre egalitatea drepturilor, dar si despre intarirea societatii noastre", a declarat David Cameron.

Chiar daca parlamentul a dat unda verde, primele casatorii intre persoane de acelasi sex vor putea fi incheiate abia anul viitor.

Kim Jong-un a devenit posesorul unui telefon performant... UPDATE! Cinci morti in urma cutremurului din Insula Santa Cruz! Autoritatile au decretat stare de alerta in mai multe re...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x