Antena Căutare

Insulele Caraibe, umbrite de SUA! Uraganul Sandy a lasat in urma 69 de morti si mii de oameni fara adapost

Inainte de a lovi Statele Unite ale Americii, uraganul Sandy a facut ravagii in Caraibe, Haiti, Cuba si Bahamas. Aici, au murit 69 de persoane si alte mii au ramas fara locuinte. Pagubele se ridica la miliarde de dolari, insa fondurile pentru reconstructie sunt aproape inexistente.

In ultimele zile, toata atentia a fost canalizata spre Statele Unite ale Americii, pregatita sa infrunte una dintre cele mai puternice furtuni din ultimii o suta de ani. Astfel, relatarile despre Caraibe si Haiti, locuri unde Sandy a facut si mai multe pagube, au fost plasate pe plan secund.

In Haiti, o tara deja afectata de cutremurul din 2010, unde 400.000 de oameni sunt inca fara adapost, 52 de persoane si-au pierdut viata. In urma uraganului, alte 200.000 se afla in aceeasi situatie. Mai mult, in luna august, Haiti a mai fost lovita si de uraganul Isaac, iar populatia se confrunta acum cu o epidemie de holera, care a ucis deja mii de oameni.

In Jamaica, o familie a fost ucisa, mii de case au fost distruse, iar pagubele depasesc 16,5 milioane de dolari. "Chiar si inainte de uragan aveam probleme economice. Acum acestea devin si mai grave", a spus premierul Portia Simpson Miller.

In Cuba, 11 persoane si-au pierdut viata, 5000 de case s-au prabusit partial, 30.000 au ramas fara acoperis, iar mai multe scoli si spitale au fost inschise in urma distrugerilor. Mai mult, culturile de banane, cafea si trestie de zahar au fost puternic afectate.

"Ar trebui sa acordam mai multa atentie impactului pe care l-a avut Sandy in Haiti, Cuba si Jamaica. Aici au murit foarte multi oameni, infrastructura este la pamant si din pacate, aceasta regiune nu este la fel de populara pentru mass-media internationala, asa cum sunt Statele Unite", a declarat fostul secretar general al Asociatiei Statelor din Caraibe, Norman Girvan.

Pentru a veni in ajutorul celor afectati in arhipelagul Caraibian, ONU va elibera un fond de urgenta.

Sursa: Antena3

FOTO: EPA / Intact Images


Topul celor mai costisitoare uragane care au lovit SUA... Coasta de Est a SUA, devastata de uraganul Sandy!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x