Antena Căutare

Iranul, acuzat că ascunde adevăratele efecte ale epidemiei de coronavirus. Se vede din satelit!

Iranul stă sub acuza minciunii prin omitere: Guvernul este suspectat că ar ascunde adevărata amploarea a epidemiei de coronaviurs, în urma unor imagini surprinse de satelit.

Iranul, acuzat că ascunde adevăratele efecte ale epidemiei de coronavirus. Se vede din satelit!
Iranul, acuzat că ascunde adevăratele efecte ale epidemiei de coronavirus. Ce arată imaginile din satelit

Imaginile publicate în premieră de către New York Times, arată extinderea unui cimitir din nordul orașului Qom, fiind realizate deja săpături pe o secțiune nouă de pământ alături de alte două tranșee cu o lungime totală de 92 de metri.

Totodată, publicația The Guardian, preluată de Mediafax, susţine că aceste imagini par să confirme temerile privind adevărata dimensiune a epidemiei de coronavirus din această ţară, dar şi faptul că Guvernul ar ascunde numărul real al deceselor cauzate de infecţia cu coronavirus.

Citește și: Liderul sectei religioase care a pornit epidemia de coronavirus în Coreea de Sud și-a cerut scuze în genunchi. "Nu a fost cu intenție" Video

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Cine riscă să moară din cauza coronavirusului! Pentru ei, COVID-19 poate însemna sfârșitul! Explicațiile medicilor din China

Pe 24 februarie, în timp ce tranșeele erau săpate, un oficial local din Qom a acuzat Ministerul Sănătăţii de la Teheran că minte în legătură cu amploarea epidemiei. Acesta declara că există mai mult de 50 de decese în oraș, în timp ce Guvernul anunțase în mod oficial doar 12.

Imediat după lansarea acestor acuzaţii, ministrul adjunct al Sănătăţii, Iraj Harirchi, a organizat o conferinţă de presă unde a respins categoric acuzaţiile, însă la acea vreme jurnaliştii au remarcat că acesta transpira puternic şi tuşea foarte des în timpul conferinţei. Doar o zi mai târziu, Harirchi anunţa că a fost el însuşi diagnosticat cu coronavirus, scriu cei de la The Guardian.

Amir Afkhami, autorul unei lucrări legate de epidemia de holeră din Iran şi profesor asociat la Universitatea George Washington, a declarat că extinderea cimitirelor şi gropile comune surprinse de imaginile din satelit arată că mortalitatea este mult mai mare decât cea declarată oficial şi că situaţia ar fi muşamalizată de către regimul de la Teheran.

„Nu mă surprinde faptul că încearcă să facă gropi comune şi să ascundă amploarea situaţiei cauzate de această boală”, a declarat Afkhami.

Iranul ocupă locul trei mondial în topul focarelor de coronavirus, după China şi Italia, cu peste 10.000 de cazuri şi peste 425 de morţi.

Curăță telefonul mobil corect și cât mai des! E mai murdar decât ai crede. Explicaţiile unui specialist în microbiologie... Reprezentant OMS: Nu vă aşteptaţi ca restricţiile de călătorie să învingă coronavirusul. Aş paria pe descoperirea cazuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x