Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:00Film: Maleficent

Liderul sectei religioase care a pornit epidemia de coronavirus în Coreea de Sud și-a cerut scuze în genunchi. "Nu a fost cu intenție" Video

Liderul sectei din Coreea de Sud aflată la baza epidemiei din țara asiatică și-a cerut scuze pentru răspândirea bolii la nivel național, informează BBC.

Liderul sectei religioase care a pornit epidemia de coronavirus în Coreea de Sud și-a cerut scuze în genunchi

Profimedia

Liderul Bisericii lui Isus Shincheonji, Lee Man-hee din Coreea de Sud a îngenuncheat și și-a plecat capul în timpul unei conferințe de presă.

Aproximativ 60% din cei peste 4.000 de sud-coreeni infectați cu coronavirus sunt membri ai cultului religios, condus de Lee Man-hee.

La revedere, pensii și alocații, pentru românii aflați în carantină, din cauza coronavirusului! Decizie de ultimă oră, la Poșta Română!​

Cea mai afectată țară după China este Coreea de Sud, care a raportat 476 de noi cazuri, ducând numărul total al celor infectați la 4.212 persoane. În Coreea de Sud au fost 26 de decese.

Autoritățile ar putea să-l investigheze pe Lee Man-hee pentru neglijență.

"Deși nu a fost cu intenție, mulți oameni au fost infectați", a spus liderul de 88 de ani. "Am depus toate eforturile posibile, însă nu am reușit să prevenim îmbolnăvirile", a continuat Lee, în vârstă de 88 de ani, în timp ce purta o mască sanitară pe față, în fața a zeci de jurnaliști.

Lee, care susține că este a doua venire a lui Iisus Hristos, a declarat că noul coronavirus este "isprava diavolului" care are ca scop distrugerea sectei sale.

Din totalul cazurilor confirmate, 3.081 sunt din orașul Daegu și 73% dintre acestea au fost legate de biserica Shincheonji din apropiere.

Primarul capitalei Seul i-a îndemnat pe cei 10 milioane de locuitori ai orașului să lucreze de acasă și să evite locurile aglomerate.

Recomandari