Antena Căutare

Iranul dezaproba insultele aparute in unele ziare la adresa Carlei Bruni

Guvernul iranian "nu aproba" insultele aparute in unele ziare la adresa sotiei presedintelui francez, Carla Bruni-Sarkozy, a declarat marti purtatorul de cuvant al ministerului de externe, Ramin Mehmanparast, citat de AFP

Cotidianul ultraconservator Kayhan a numit-o pe Carla Bruni "prostituata" din cauza vietii sale considerate "imorale", dupa ce prima doamna a Frantei o aparase pe o iraniana condamnata la moarte prin lapidare intr-un proces de adulter si crima.

"Republica islamica nu aproba insultele la adresa oficialilor din alta tara", a declarat purtatorul de cuvant de la externe, raspunzand la o intrebare pe aceasta tema la conferinta de presa saptamanala.

"Sper ca toata presa sa fie atenta. Se poate critica politica ostila a unor tari sau comportamentul oficialilor din alte state, putem protesta, dar nu trebuie folosite cuvinte jignitoare. Nu este corect", a adaugat el.

Presa iraniana s-a ferit sa adopte pozitia ziarului Kayhan, in care apar in mod obisnuit comentarii jignitoare la adresa unor oficiali iranieni sau straini.

"Antecedentele (Carlei Bruni) arata clar de ce aceasta femeie imorala sustine o femeie condamnata pentru adulter si complicitate la uciderea sotului", adauga site-ul.

Potrivit Agerpres,Carla Bruni-Sarkozy afirmase, intr-o scrisoare deschisa de pe 23 august, ca "Franta n-o va abandona" pe Sakineh Mohammadi-Ashtiani, 43 de ani, condamnata la moarte prin lapidare intr-un dosar care, potrivit justitiei, cuprinde invinuirea de adulter si complicitate la asasinarea sotului.

Teheranul a anuntat la inceputul lunii iulie "suspendarea" sentintei de lapidare si revizuirea cazului femeii, a carei situatie a emotionat tarile occidentale.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: people.tribe.net

YouTube contra cost, din decembrie 2010... Uraganul Earl a provocat pagube considerabile in mai multe insule din Atlantic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x