Anunțul momentului. Stare de urgență în Italia, până pe 15 octombrie, pentru a stopa pandemia de coronavirus

Italia a decis prelungirea stării de urgență până pe 15 octombrie. Premierul italian Giuseppe Conte a apreciat că prelungirea stării de urgenţă la nivel naţional, din cauza epidemiei de COVID-19, este inevitabilă.

Stare de urgență în Italia, până pe 15 octombrie

Hepta

Starea de urgenţă în Italia ar urma să expire vineri, iar Conte a propus prelungirea până în octombrie, astfel că în Peninsulă autoritățile au aprobat termenul de 15 octombrie.

Stare de urgență în Italia până pe 15 octombrie

Autorităţile italiene folosesc starea de urgenţă pentru a permite acţiuni rapide şi evitarea birocraţiei în caz de calamităţi naturale, cum ar fi cutremurele, sau în caz de crize sanitare. În ultimele luni, premierul s-a prevalat de atribuţiile suplimentare pe care le deţine în acest context pentru a lua decizii importante, cum ar fi interdicţiile de circulaţie, fără a le trece prin parlament.

Citește și:

Suedia dă șah la coronavirus! Ce a decis referitor la măști, în comparație cu România. „Scad numerele!”

Italia va putea utiliza în continuare, în caz de focare de infecție se pot folosi spații noi ca hoteluri, cazărmi sau chiar nave pentru pacienții pozitivi, în vreme ce angajații instituțiilor publice și private pot continua să lucreze de acasă. Starea de urgență permite și blocarea zborurilor către și dinspre țări care sunt considerate cu risc înalt de contaminare sau identificarea anumitor naționalități al căror acces să nu fie permis în peninsulă.

România și Bulgaria, pe lista țărilor de risc în Italia

Autoritățile din Italia au luat și măsuri care restricționează accesul străinilor în țara lor. Astfel, legăturile aeriene şi terestre cu 16 state din afara Uniunii Europene și a spațiului Schengen au fost sistate, iar recent Italia a impus carantina timp de 14 zile cetățenilor care vin dinspre România și Bulgaria. MAE a anunțat că situația va fi reanalizată pe 31 iulie.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri