Antena Căutare

Suedia dă șah la coronavirus! Ce a decis referitor la măști, în comparație cu România. „Scad numerele!”

Suedia pare să dea șah la pandemia de coronavirus, cu cifre ce sugerează că va aduce rapid Covid-19 sub control, în timp ce alte țări se confruntă cu o creștere a noilor cazuri de îmbolnăvire.

Suedia dă șah la coronavirus! Ce a decis referitor la măști, în comparație cu România. „Scad numerele!”
Suedia dă șah la coronavirus! Ce a decis referitor la măști, în comparație cu România. „Scad numerele!” | profimediaimages.ro

„Faptul că Suedia a coborât la acest nivel este foarte promițător”, a declarat marți, pentru medicii de la Stockholm, epidemiologul Anders Tegnell.

Agenția pentru Sănătate din Suedia spune că de la atingerea unui vârf la sfârșitul lunii iunie, rata infecției a scăzut brusc. Aceasta se datorează creșterii testelor în cursul acestei perioade. „Curbele coboară și curbele pentru bolnavii grav încep să se apropie de zero”, a spus Tegnell, potrivit hotnews.ro.

Situația prezentată urmează după luni de controverse asupra deciziei Suediei de a evita blocarea completă a populației. Strategia neobișnuită a coincis cu o rată de mortalitate Covid-19 mult mai mare decât în ​​altă parte din regiunea nordică. La 100.000 de locuitori, decesele suedeze chiar le-au depășit pe cele din SUA și Brazilia. Marți, Suedia a raportat doi morți, ceea ce ridică totalul la 5.702.

„Nu are rost să purtăm mască de protecție în Suedia”

Tegnell a prezentat și subiectul măștilor medicale, pe care Organizația Mondială a Sănătății le recomandă oamenilor, atunci când distanța fizică nu este posibilă.

„Cu noi cazuri care scad foarte repede în Suedia, nu are rost să purtăm mască de protecție în Suedia, nici măcar în transportul public", a spus el.

Stare de urgență prelungită, în Italia! Până când plănuiește guvernul italian să o extindă

Tegnell a susținut constant că abordarea Suediei este mai durabilă decât blocajele bruște impuse în altă parte. Cu riscul ca noul coronavirus să nu dispară în următorii ani, el spune că închiderea completă a societății nu este o opțiune pe termen lung.

Între timp, multe țări care au crezut că au adus virusul sub control, acum se confruntă cu noi focare sau un al doilea val. Tegnell a numit acele aspecte „îngrijorătoare”.

Tendința pozitivă se inversează, cu o creștere a numărului de cazuri în Spania, România și Belgia, printre altele, după cum a subliniat Tegnell.

În România, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a stabilit noi măsuri pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2. Masca devine obligatorie și în spațiile deschise, în anumite condiții. Detalii, AICI!

O jurnalistă a aflat că are cancer, după ce a primit un mesaj de la un telespectator. „Acestea au fost semnele pe care l... Anunțul momentului. Stare de urgență în Italia, până pe 15 octombrie, pentru a stopa pandemia de coronavirus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x