Italia a actualizat "zonele roșii" și impune test negativ de Covid. Când ar putea românii să scape de carantina de 14 zile

Italia impune noi restricții de călătorie celor care intră în țară. Astfel, guvernul din Peninsulă a decis ca cei care sosesc din Croația, Grecia, Malta și Spania să fie obligați să prezinte un test Covid-19 negativ, realizat cu cel mult 72 de ore înainte. Pentru români, măsura carantinării ar trebui să rămână în vigoare până pe 7 septembrie.

Italia a actualizat "zonele roșii" și impune test negativ de Covid

Hepta

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a emis o ordonanță care prevede „teste pentru cei care sosesc din Croația, Grecia, Malta și Spania”. Pentru a limita răspândirea coronavirusului, cei care intră în Italia din cele patru țări europene au obligația de a prezenta un test negativ care să asteste că nu sunt infectați cu coronavirus.

"Următoarele măsuri de prevenție, alternative, sunt aplicate persoanelor care intenționează să intre pe teritoriul național și care în cele 14 zile anterioare au rămas sau au tranzitat prin Croația, Grecia, Malta sau Spania. Este instituită obligația de a prezenta transportatorului la îmbarcare și oricărei persoane desemnate să efectueze verificări, un test molecular sau antigen rezultat negativ și realizat în cele 72 de ore anterioare intrării pe teritoriul național.

Citește și: O altă interdicție pentru români! Serbia cere test PCR negativ pentru cei care intră pe teritoriu

În caz contrar, este obligatoriu ca persoana să se supună unui test molecular sau antigen, care să fie efectuat cu ajutorul unui exudat, la sosirea la aeroport, port sau loc de frontieră, unde este posibil, sau în termen de 48 de ore de la intrarea pe teritoriul național la compania locală de sănătate de referință; în așteptarea de a se supune testului la compania locală de sănătate, persoanele sunt supuse unei izolări la propriul domiciliu”, se arată în ordonanța emisă de italieni.

Cei care vin din România, obligați să stea în carantină, până pe 7 septembrie cel puțin

Măsura impusă celor patru țări va fi în vigoare „până la adoptarea unui ulterior decret al guvernului” și „în orice caz până la 7 septembrie 2020”, este menționat în unul dintre articolele ordonanței. De altfel, data anunțată pentru restricțiile de călătorie pentru români este tot 7 septembrie, atunci când Italia va reevalua situația epidemiologică din România.

Cetățenii români care intră în Italia sunt obligați să stea în carantină la domiciliu pentru 14 zile.

Parteneri
Meghan Markle împlinește 40 de ani. Detalii mai puțin știute despre Ducesa de Sussex
Meghan Markle împlinește frumoasa vârstă de 40 de ani și pare mai fericită ca niciodată. Ducesa de Sussex are alături o familie frumoasă și multă dragoste primită din partea celor apropiați. Oamenii sunt nerăbdători să vadă cum își va serba aceasta aniversarea, mai ales că sursele au speculat faptul că Ducesa ar fi angajat un organizator de petreceri care a colaborat inclusiv cu celebra Oprah Winfrey.
Catine.ro
Ultimele știri