Italia se face bine după pandemia de coronavirus, e oficial! Autoritățile au decis relaxarea măsurilor în patru etape, începând de luni, 27 aprilie

Noul coronavirus a îngenuncheat Italia, unde peste 25.000 de oameni au murit în decurs de doar 63 de zile. Acum, însă, autoritățile au reușit să aplatizeze curba și au început să se gândească la o redresare a țării. 

Italia se face bine după pandemia de coronavirus, e oficial! Autoritățile relaxarea măsurilor în patru etape, începând de luni, 27 aprilie

Ultimele zile au adus, în Italia, o creștere a numărul de cazuri de coronavirus vindecate, numărul deceselor și al noilor infecții este în scădere, motiv pentru care țara ar trebui să iasă din carantină în următoarele săptămâni.

Astfel, potrivit autorităților din Italia, ieșirea din izolare ar urma să se facă începând de luni, 27 aprilie, însă se va realiza în patru etape.

Ultimă oră! Alte 15 persoane au murit din cauza coronavirusului. Totalul a ajuns la 10.417 cazuri și 567 de morți

Astfel, potrivit Corierre della Sera, începând de luni, 27 aprilie, uzinele de mașini agricole și pentru silvicultură vor putea să se redeschidă.

Dacă lucrurile vor funcționa bine, iar numărul de cazuri de coronavirus va continua să scadă, atunci de luni, 4 mai, șantierele, industria textilă și a modei își vor relua activitatea, iar o săptămână mai târziu ar uma să aibă loc deschiderea magazinelor de îmbrăcăminte şi încălţăminte, precum şi de alte magazine.

Ultima etapă de redresare a țării va consta în redeschiderea barurilor, restaurantelor și a saloanelor de coafură, care ar uma să aibă loc pe 18 mai.

Un medic din Suceava s-a tratat singur de coronavirus, dar și pe alți 400 de pacienți: ”Virusul evoluează în oraș încă din luna ianuarie!”

Redeschiderea unităților, posibilă doar ținând cont de distanțarea socială

Chiar dacă redeschiderea progresivă va avea loc, ea nu va fi posibilă fără respectarea unor măsuri de distanțare socială. Astfel, în magazinele care au o suprafață egală ori sub 40 de metri pătrați, clienții vor fi lăsați să intre unul câte unul. În cazul celorlalte, acesta aspect va fi stabilit în funcție de suprafață.

De asemenea, barurile şi restaurantele vor trebui să menţină distanţa de minimum un metru între clienţi şi să privilegieze spaţiile deschise celor climatizate, climatizarea favorizând dispersarea în aer a eventualilor aerosoli contagioşi.

Magazinele artizanale și librăriile au fost deja deschise

Italia începe să-și revină după pandemia de coronavirus, iar librăriile și magazinele artizanale au început deja să-și deschidă porțile. Totuși, mulți dintre proprietari se tem că va trece mult timp până când afacerile lor vor reveni la normal.

Citește și
colaj de imagini cu laurentiu reghecampf, anamaria prodan si mariana pfeiffer
Mariana Pfeiffer o contrazice pe Anamaria Prodan. Cum ar fi început relația impresarei cu Laurențiu Reghecampf
Mariana Pfeiffer o contrazice pe Anamaria Prodan. Cum ar fi început relația impresarei cu Laurențiu Reghecampf
Patrizia Paglieri, Francesco si Irina Fodor, la Asia Express - Drumul Imparatilor
Patrizia Paglieri are un iubit mai tânăr decât ea. Cine e bărbatul cu care concurenta Asia Express are o relație de patru ani
Patrizia Paglieri are un iubit mai tânăr decât ea. Cine e bărbatul cu care concurenta Asia Express are o relație de patru ani
gaura in pamant langa fundatia unei case
O femeie a văzut mișcări suspecte în temelia casei și a chemat ajutoare. A înspăimântat-o ce se afla acolo: ”Am scos 90”
O femeie a văzut mișcări suspecte în temelia casei și a chemat ajutoare. A înspăimântat-o ce se afla acolo: ”Am scos 90”
Mai multe articole

”Sunt foarte fericită să îmi redeschid librăria, chiar dacă știu că va fi foarte dificil”, a declarat Paola, coproprietara unei librării din Roma, alături de sora ei Lavinia, pentru CNBC.

Cum alegem masca de protectie respiratorie impotriva virusilor: ffp3, ffp2, reutilizabila

”Nu sunt oameni în jurul nostru deoarece măsurile de distanțare socială au un impact uriaș, în special pentru magazinele micuțe ca al nostru. Cu siguranță nu va fi ca înainte de coronavirus. Carantina a fost foarte dificilă”, a declarat Paola, adăugând că în pofida faptului că nu au avut venituri, chiria pentru magazin a trebuit plătită în continuare.

Streinu-Cercel a spus când se așteaptă ca pandemia de coronavirus să se încheie! „Cred că atunci va fi învins COVID-19”

Coronavirus în Italia, cifre oficiale

În Italia, de la începutul epidemiei de coronavirus, cel puțin 189.973 de persoane au contractat virusul Sars-CoV-2 (2.646 mai mult decât ieri, o creștere cu 1,4%; ieri, creșterea a fost mai mare, de 3,370 cazuri). Dintre aceștia, 25.549 au murit (+464, + 1,8%; ieri, decesele au fost +437) și 57.576 (+3033, + 5,6%; ieri +2,943) au fost externate, transmite Corriere della Sera.

Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri