Antena Căutare

Un medic din Suceava s-a tratat singur de coronavirus, dar și pe alți 400 de pacienți: ”Virusul evoluează în oraș încă din luna ianuarie!”

Suceava este cel mai mare focar de coronavirus din România, acolo înregistrându-se peste 2.500 de cazuri de COVID-19, însă un medic de familie din oraș susține că virusul a început să circule încă din luna decembrie. Ba mai mult, Irina Gribincea susține că s-a tratat singură, acasă, dar a vindecat și alte sute de pacienți. 

Un medic din Suceava s-a tratat singur de coronavirus, dar și pe alți 400 de pacienți: ”Virusul evoluează în oraș încă din luna ianuarie!”
Un medic din Suceava s-a tratat singur de coronavirus, dar și pe alți 400 de pacienți: ”Virusul evoluează în oraș încă din luna ianuarie!”

Irina Gribincea, medic de familie din Suceava, a declarat pentru Monitorul de Suceava, că s-a confruntat cu simptome de infeție cu COVID la începutul lunii martie. Atunci, ea a rămas fără gust și miros, însă aceste simptome nu erau asociate cu noul coronavirus.

”Ceea ce știam atunci era definiția de caz COVID, cu disfagie, febră și tuse. Eu nu am avut niciunul dintre aceste simptome. Am considerat că am o răceală și am tratat-o ca pe o răceală. Am trecut prin toate fazele urâte și grele ale bolii și atunci când durerea din piept era insuportabilă și lipsa de aer acută, știam că tratamentul prescris de mine este cel mai bun”, a declarat dr. Gribincea. Întrebată ce tratament a urmat, ea a răspuns că a luat paracetamol, biomicin și biosept, două produse românești, vitamina C retard (ctb), ceai Gripovit max C și ceai Hapciu instant pentru că, la fel ca la orice viroză, hidratarea este foarte importantă.”, a povestit medicul care a dezvăluit că s-a înscris în grupul internațional al medicilor anti- COVID, astfel încât a fost permanent la curent cu informațiile privind evoluția acestei boli cu simptome atât de diverse și cu rezultatele tratamentelor urmate de pacienții din alte țări.

Ultimă oră! Alte 321 de persoane diagnosticate cu coronavirus. Totalul a ajuns la 10.417 cazuri și 552 de morți

De asemenea, medicul susține că infecția cu noul coronavirus evoluează în Suceava din luna decembrie a anului trecut. Ea a făcut această afrimație bazându-se pe simptome pe care le-a constatat la pacienții săi încă din luna ianuarie.

”Am avut pacienți care au venit din Lombardia, din Veneția, dar și din alte țări, am avut foarte mulți tineri care voiau să facă școala de șoferi și au venit la consultație, care aveau diverse simptome”, a spus ea.

Raed Arafat, posibil bilanț negru în pandemia de coronavirus, după Paște: "O catastrofă ar putea să aibă loc peste 7-14 zile"

De asemenea, medicul sucevean susține că un test făcut într-un laborator privat a confirmat că a avut boala.

”Am făcut boala când în România nu se știa prea mult despre acest virus. Testarea se făcea selectiv doar pentru anumite simptome, dar care nu erau specifice bolii, astfel încât eu, medic în România, cu simptome certe de COVID, descrise de medicii din toată lumea, dar care nu erau cunoscute în țara noastră, am fost refuzată la testare. Testarea am făcut-o mai târziu, peste o lună. Cu plată. 130 lei, când a apărut această posibilitate la laboratoarele private. Rezultatul: Ac IgG pozitiv COVID, care înseamnă că am avut boala”, a afirmat medicul, completând că rezultatul nu a fost nici o surpriză.

Cum alegem masca de protectie respiratorie impotriva virusilor: ffp3, ffp2, reutilizabila

Aproape 10.500 de cazuri de coronavirus în România

Până astăzi, 24 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 10.417 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.817 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 552 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 321 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Nicu a murit de COVID-19, la Londra. Cu ultimele puteri, a trimis familiei, rămasă în România, PIN-urile cardurilor: „Nu mă mai întorc”

La ATI, în acest moment, sunt internați 241 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.251 de persoane. Alte 27.410 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 121.602 de teste.

UE pune condiții pentru ieșirea din case! Ce trebuie să îndeplinească România pentru ca măsurile să poată fi relaxate di... Starea de urgență nu va fi prelungită în România. Raed Arafat, noi precizări: ”Relaxarea măsurilor va fi făcută gradual!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x