Antena Căutare

Amenzi de până la 2.500 de lei pentru părinții care-și trimit copiii nevaccinați la școală și la grădiniță

Părinții care își trimit copiii la școală nevaccinați riscă amenzi drastice, potrivit unei legi ce a fost implementată de curând, în Italia, după ce autoritățile s-au confruntat cu un număr mare de cazuri de rujeolă. 

Părinții care își trimit copiii la școală nevaccinați riscă amenzi drastice, potrivit unei legi ce a fost implementată de curând, în Italia, după ce autoritățile s-au confruntat cu un număr mare de cazuri de rujeolă.

Astfel, în Italia, copiii pot merge la școală doar în cazul în care pot dovedi că au fost vaccinați în mod corespunzător. Această solicitare loc după luni de dezbateri la nivel naţional în legătură cu legea privind vaccinarea obligatorie.

De asemenea, părinții riscă să fie amendați cu până la 500 de euro, aproximativ 2.500 de lei, în cazul în care își trimit copiii nevaccinați. Mai mult de atât, micuților sub șase ani li se poate refuza înscrierea la şcoală.

Această decizie vine după ce în ultima perioadă, în Italia, au avut loc numeroase cazuri de rujeolă.

În baza aşa-numitei legi Lorenzin - denumită după fostul ministru al sănătăţii care a introdus noua legislaţie - copiii trebuie să primească o serie de imunizări obligatorii înainte de a merge la şcoală. Este vorba despre vaccinările pentru varicelă, poliomielită, rujeolă, oreion şi rubeolă, potrivit Agerpres.

Copiii cu vârsta sub şase ani vor fi excluşi din creşă şi grădiniţă dacă nu se face dovada vaccinării lor. De asemenea, copiilor cu vârste între şase şi 16 ani nu li se poate interzice să meargă la şcoală, dar părinţii riscă să fie amendaţi dacă aceştia nu sunt vaccinaţi în mod corespunzător.

Avioane Boeing 737 Max 8. Ce companii aeriene din România vor avea modelul în dotare... S-a aruncat în flăcări ca să își salveze câinele! Scena a fost filmată. Imagini tulburătoare - Video...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x