Căutare Live

Italia urmează să readucă în închisori mafioţii eliberaţi de teamă că ar putea să se infecteze cu noul coronavirus

Mafioţii în vârstă, eliliberaţi din închisori din cauza îngrijorărilor că ar putea să se infecteze cu noul coronavirus în centrele italiene de detenţie aglomerate, ar putea fi reîncarceraţi în curând, a anunţat miercuri ministrul Justiţiei, Alfonso Bonafede, în urma nemulţumirilor publice, transmite Reuters.

Aproximativ 376 de mafioţi şi traficanţi de droguri au fost lăsaţi să iasă din închisori începând din luna martie, ei fiind plasaţi în arest la domiciliu după ce autorităţile au decis că deţinuţii cu vârste de peste 70 de ani pot fi eliberaţi dacă au probleme de sănătate care îi fac vulnerabili la virus.

Între cei care au putut reveni acasă se află Franco Cataldo, în vârstă de 85 de ani, membru al unei bande cunoscute care l-a sugrumat şi dizolvat în acid pe fiul în vârstă de 15 al unui turnător, în 1996.

Pentru a linişti nemulţumirile publice legate de eliberările în masă, Bonafede a declarat în Parlament că ministerul pe care îl conduce pregăteşte un decret care va permite judecătorilor să readucă infractorii în celule.

La începutul lunii martie în Italia au avut loc revolte în închisori, în urma cazurilor de îmbolnăviri, deţinuţii fiind nemulţumiţi de măsurile restrictive impuse închisorilor pentru a ţine sub control virusul.

Bilanţul deceselor provocate de coronavirus în Italia este de 29.684, pe locul al treilea în lume după Statele Unite şi Marea Britanie.

Între deţinuţii eliberaţi din cauza pandemiei se află şi Rocco Santo Filippone, un lider al bandei ‘Ndrangheta din Calabria, acuzat că a ordonat uciderea unor poliţişti în anii ’90.

Maria Falcone, sora magistratului anti-mafia Giovanni Falconem care a fost ucis de mafie, a spus că şefii mafioţi nu ar fi trebuit să fie eliberaţi, indiferent de starea lor de sănătate.

”Trebuie să rămână în închisoare şi în izolare”, a declarat miercuri Maria Falcone publicaţiei la Repubblica.

Controversa legată de eliberarea deţinuţilor a survenit într-un moment prost pentru Bonafede, după ce procurorul anti-mafia Nino Di Matteo l-a acuzat în această săptămână că i-a retras o ofertă de a prelua controlul sistemului de penitenciare pentru că şefii mafiei s-au exprimat împotriva numirii sale.

Bonafede, care este membru al Mişcării 5 Stele, a negat acuzaţia, afirmând că i-a propus lui Di Matteo să preia un alt post important, ocupat la un moment dat de Falcone. Oferta i-a fost însă respinsă.

Mişcarea 5 Stele a făcut din lupta cu mafia un pilon al credibilităţii sale, iar acuzaţia lui Di Matteo, care se referă la decizii luate în 2018, a provocat un şoc în partid.

Sursa : news.ro

Citește și
felicitare de sfantul nicolae 2021 cu text de la multi ani pentru 6 decembrie 2021
Felicitări cu mesaje speciale pentru Sfântul Nicolae 2021. Spune ”La mulți ani” într-un mod inedit
Felicitări cu mesaje speciale pentru Sfântul Nicolae 2021. Spune ”La mulți ani” într-un mod inedit
colaj de imagini cu ioana tufaru la antena 1
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
colaj de imagini cu sfantul nicolae, o femeie, lumanari si o biserica din romania
Tradiții de Sfântul Nicolae. De ce nu e bine să te cerți și să dăruiești obiecte ascuțite. Iată ce gest aduce noroc
Tradiții de Sfântul Nicolae. De ce nu e bine să te cerți și să dăruiești obiecte ascuțite. Iată ce gest aduce noroc
Mai multe articole
Facebook a numit primii membri ai unui nou consiliu de supraveghere a conţinutului care va putea să răstoarne decizii al... Covid-19 în Brazilia - Număr record de infectări şi decese înregistrate în 24 de ore...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri