Antena Căutare

Japonia, dispusa sa cumpere eurobonduri pentru salvarea Greciei

Ministrul japonez de finante, Yoshihiko Noda, a dat astazi unda verde unei noi operatiuni de cumparare de bonduri din zona euro pentru salvarea Greciei. Japonia a mai facut astfel de operatiuni in cazul Portugaliei sau Irlandei, informeaza agentia Kyodo.

"Credem ca Japonia a putut sa contribuie la stabilitatea financiara in Europa prin cumpararea de datorii de la Fondul European de Stabilitate Financiara (EFSF)", a afirmat Noda, in legatura cu achizitia de bonduri din zona euro in ianuarie si iunie pentru a sprijini Irlanda si Portugalia. "Ne-ar placea sa continuam sa dam astfel de raspunsuri", a adaugat acesta.

In timp ce Uniunea Europeana si Fondul Monetar International analizeaza termenii unui nou imprumut pentru Grecia, Noda a avut discutii telefonice cu restul ministrilor de finante din G7, grupul celor mai industrializate sapte state ale lumii, dar a evitat sa dea amanunte in legatura cu acestea.

Saptamana trecuta, Japonia a cumparat bonduri in valoare de 1,1 miliarde euro emise de EFSF pentru prima parte a planului de asistenta pentru Portugalia, adica 20% din totalul emisiunii.

In plus, in ianuarie, a cumparat un procent similar, pentru cinci miliarde euro, din emisiunea de bonduri emisa de EFSF pentru a sprijini salvarea Irlandei.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Zimbio.com

Ministerul de Externe al Ungariei se declara ”inmarmurit” de ”atrocitatile anti-maghiare” de sambata, din Alba Iulia... VIDEO! Catastrofa aeriana in Rusia: 44 de morti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x