Antena Căutare

Japonia, sub amenintarea nucleara. Intregul personal al centralei nucleare Fukushima, evacuat

Japonia este in continuare sub amenintarea unei catastrofe nucleare. Intregul personal al centralei nucleare Fukushima a fost evacuat in aceasta dimineata, din cauza unei cresteri bruste a nivelului de radiatii la reactorul trei.














Cutremur puternic in regiunea Kanto. Seismul, resimtit la Tokyo


Epicentrul cutremurului, care s-a produs astazi la ora locala 12.52 (5.52, ora Romaniei), a fost localizat in Oceanul Pacific, in largul coastelor prefecturii Chiba, la o adancime de 10 kilometri sub fundul marii, potrivit agentiei meteorologice nipone.

Nu a fost emisa alerta de tsunami.

Bilantul seismului din Japonia a ajuns la 3.676 de morti

Bilantul cutremurului de vineri, cu magnitudinea 9, a ajuns la 3.676 de morti, la cinci zile de la dezastru, potrivit Agentiei Nationale de Politie din Japonia. 7.843 de persoane sunt date disparute in sase prefecturi, relateaza agentia Kyodo in pagina electronica.

Bilantul mortilor ar urma sa creasca in continuare, in conditiile in care au inceput operatiunile de recuperare a cadavrelor in zonele de coasta afectate de valuri seismice, dupa retragerea apelor si anularea alertelor de tsunami.

Guvernul a decis oficial astazi sa mobilizeze personalul de rezerva al SDF, pentru prima data de la infiintarea Fortei in 1954, astfel ca 10.000 de membri vor fi chemati sa participe la operatiuni, potrivit ministrului Apararii, Toshimi Kitazawa.

Agentia pentru Managementul Incendiilor si Dezastrelor a anuntat ca numarul cladirilor distruse complet sau partial de cutremur a ajuns, luni, la 72.945. Totodata, s-a confirmat ca aproximativ 2.000 din cei 10.000 de locuitori ai orasului Minamisanriku, din prefectura Miyagi, pe care Guvernul local nu i-a putut contacta pana acum, sunt in viata.

foto:therealtimer.com






Particulele radioactive din Japonia pot ajunge in Europa... Libia: Fortele pro-Gaddafi au ajuns la portile orasului Benghazi, fieful opozitiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x