Antena Căutare

Joc politic riscant in Grecia: Cel mai puternic partid de opozitie nu voteaza noi masuri de austeritate

Liderul grupului conservator de opozitie din Grecia, Antonis Samaras, a declarat ca partidul sau, Noua Democratie, nu va vota pentru adoptarea masurilor de securitate si a precizat ca politicile cerute de creditorii externi ar trebui schimbate.

Nu vom vota pentru nicio noua masura de austeritate"


Comisarul european pentru economie, Olli Rehn, a cerut liderilor politici din Grecia sa semneze un angajament scris privind implementarea masurilor de austeritate cerute de creditorii internationali, respectiv Comisia Europeana si Fondul Monetar International.

Samaras a afirmat ca un angajament verbal ar fi trebui sa fie suficient si ca parlamentarii partidului pe care il reprezinta vor sustine toate masurile care au fost deja aprobate.

Potrivit lui Samaras, "criticile" opozitiei fata de masurile din acordul de finantare externa raman neschimbate, iar reducerea datoriilor Greciei cu 100 miliarde euro, sau 50% din valoarea obligatiunilor detinute de creditorii privati, a devenit "inevitabila din cauza esecului masurilor luate".

Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

Finlanda este de acord cu aderarea pe etape a Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen... Regele Abdallah al Iordaniei i-a cerut lui Bashar al-Assad sa paraseasca puterea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x