Antena Căutare

Joe Biden îngenuchiază la o manifestaţie împotriva rasismului după moartea lui George Floyd

Candidatul democrat la preşedinţia americană Joe Biden a anunţat că s-a dus la o manifestaţie antifascistă care a avut loc sâmbătă în statul Delaware, relatează AFP.

Fostul vicepreşedinte american apare îngenunchiat - simbolul manifestanţilor care denunţă violenţe ale poliţiei vizând afroamericani - într-o imagine publicată pe contul său de Twitter.

Visiting the site of last night’s Wilmington protests, gets some sage advice:

“You’ve got to get this crazy guy out of office.”

— Olivia Raisner (@OliviaRaisner)

Adunări - uneori violente - s-au multiplicat în Statele Unite împotriva raismului, după moartea lunea trcută, la 25 mai, a lui George Floyd, la vârsta de 46 de ani, un afroamerican mort în timpul unei arestări la Minneapolis.

”Suntem o naţiune care suferă în acest moment, dar nu ar trebui să lăsăm această durere să ne distrugă. În calitate de preşedinte, eu voi ajuta la purtarea acestei discuţii - aşa cum am făcut-o azi, când am fost la locul manifestaţiilor din noaptea trecută la Wilmington”, a promis Biden în acest mesaj postat pe Twitter.

We are a nation in pain right now, but we must not allow this pain to destroy us.

As President, I will help lead this conversation — and more importantly, I will listen, just as I did today visiting the site of last night's protests in Wilmington.

— Joe Biden (@JoeBiden)

Preşedintele american Donald Trump - aflat la rândul său în campanie în vederea unei eventuale realegeri - este acuzat de către democraţi de faptul că alimentează violenţele în curs în Statele Unite.

Locatarul Casei Albe a promis să ”oprească violenţa colectivă” şi a arătat cu degetul ”stânga radicală” şi maiales mişcarea radicală ”antifa” (antifascişti), pe care a anunţat că vrea să o desemneze drept ”organizaţie teroristă”.

Trump a repostat pe Twitter, duminică, mesajul unui animator conservator de radio, care apreciază că ”asta nu se va opri decât atunci când oamenii bunise arată pregătiţi să facă uz de o forţă zdrobitoare împotriva celor răi”.

Primarul din Atlanta Keisha Lance Bottoms a comparat anterior situaţia cu confruntările de la Charlottesville, unde ciocniri între activişti adepţi ai supremaţiei albilor şi antifascişti s-au soldat cu un mort şi zeci de răniţi, în august 2017.

Trump aprecia atunci că există ”oameni foarte buni” în ambele tabere.

”Preşedintele Trump agravează lucrurile”, a denunţat primarul la CBS. ”Retorica sa nu face decât săinflameze lucrurile, iar el ar trebui să tacă”.

Sursa : news.ro

China avertizează SUA că va reacţiona la măsurile americane legate de Hong Kong; achiziţiile de produse agricole america... Facebook investeşte 10 milioane de dolari într-o campanie împotriva nedreptăţii rasiale...
Când este vacanța de Paște în 2023. Iată cum poți să-ți planifici programul de sărbători
Sărbătorile se apropie și mulți se întreabă deja când este vacanța de Paște în anul...
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023. Gemenii prind curaj să spună tot ce simt. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023 spune că Gemenii nu au deloc nevoie de încurajare pentru a...
Parteneri
Zodii care nu știu să lupte pentru iubirea lor. Află ce spun specialiștii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x