Antena Căutare

Joe Biden, testat pozitiv Covid-19. Cum se simte în prezent președintele Statelor Unite ale Americii

Joe Biden, în vârstă de 79 de ani, cel mai în vârstă preşedinte ales în Statele Unite, a fost testat pozitiv covid-19.

Joe Biden, testat pozitiv Covid-19. Cum se simte în prezent președintele Statelor Unite ale Americii
Joe Biden, testat pozitiv Covid-19. Cum se simte în prezent președintele Statelor Unite ale Americii | Profimedia

Joe Biden, în vârstă de 79 de ani, cel mai în vârstă preşedinte ales în Statele Unite, a fost testat pozitiv covid-19 şi prezintă ”simptome foarte uşoare”, anunţă într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Joe Biden a fost testat pozitiv la Covid-19. Iată care este starea de sănătate a președintelui SUA

Preşedintele democrat, care nu a mai fost testat niciodată pozitiv covid-19 până în prezent, a ”început să ia Paxlovid”, pilula anticovid a Pfizer, şi se izolează la Casa Alba până când va fi testat negativ covd-19, anunţă ea.

El a fost vaccinat complet împotriva covid-19 şi apoi cu două doze ”booster” şi ”va continua să-şi asume în totalitate funcţia” în această perioadă, se anunţă în comunicat.

”El s-a aflat în contact cu membri ai echipei Casei Albe, la telefon, în această (joi) dimineaţa şi va participa la reuniuni prevăzute în această (joi) dimineaţa la Casa Albă la telefon şi pe Zoom”, din apartametul său privat, precizează Karine Jean-Pierre.

”Din grijă faţă de o transparenţă mare”, Casa Albă se angajează să comunice ”în fiecare zi” despre starea sănătăţii lui Joe Biden.

Un examen medical, în noiembrie, arăta că acesta era ”robust” şi ”apt” să-şi exercite funcţia.

Citește și: Ce a transmis Jill Biden, despre vizita în România. „Cum spunea o mamă româncă: inimile noastre nu au graniţe"

Ultimul test negativ covid-19 al şefului statului american, care a efectuat săptămâna trecută un turneu în Israel, Cisiordania şi Arabia Saudită, datează de marţi, precizează Karine Jean-Pierre.

Preşedintele democrat, care vrea să facă o campanie electorală înantea alegerilor legislative din noiembrie, preconiza iniţial să efectueze joi o vizită în Pennsylvania, iar luni în Florida.

Statele Unite înregistrează în prezent aproximativ 130.000 de cazuri noi de covid-19 pe zi, un bilanţ subestimat potrivit unor experţi, iar numărul spitalizărilor se află, de asemenea, în creştere.

Subvarianta BA.5 a omicron, foarte contagioasă, este dominantă în Statele Unite, unde reprezintă aproximativ 80% dintre cazuri.

Citește și: Cât au costat rochiile purtate de Carmen Iohannis și Jill Biden în timpul vizitei Primei Doamne a SUA în România

Paxlovid, pastila pe care o ia Joe Biden, este un tratament antiviral care acţionează printr-o diminuare a replicării virusului, frânând astfel avansarea bolii.

Acesta este administrat în primele zile după apariţia simptomelor, pentru a fi efcient.

În Statele Unite, acest medicament este recomandat persoanelor cu risc de a se îmbolnăvi grav, o categorie din care face parte şi şeful statului, din cauza vârstei sale.

Predecesorul lui Joe Biden, republicanul Donald Trump, a anunţat la 2 octombrie, pe Twitter, că a fost testat pozitiv covid-19. El a fost evacuat cu elicopterul de la Casa Albă, la Spitalul Militar Walter Reed, unde a primit îngrijiritimp de trei nopţi.

Gestul necugetat pe care Erdogan l-a făcut de față cu Putin. L-a „umilit” public, în fața reporterilor. Reacția președin... Rusia şi Ucraina urmează să semneze vineri, la Istanbul, un acord important. Ce se întâmplă cu războiul dintre cele două...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x