Antena Căutare

Judecătorul a forțat-o prin lege să facă avort considerând că nu este în stare să crească copilul! "E bolnavă mintal [...] Vrea să aibă o păpușă"

O femeie în vărstă de 20 de ani, din Westminster, a fost forțată de către un judecător să facă avort, deoarece se consideră că tânăra are mintea similară cu a unui copil.

Judecătorul a forțat-o prin lege să facă avort considerând că nu este în stare să crească copilul! "E bolnavă mintal [...] Vrea să aibă o păpușă" Galerie
| pexels.com

O femeie în vărstă de 20 de ani, din Westminster, a fost forțată de către un judecător să facă avort, deoarece se consideră că tânăra are mintea similară cu a unui copil.

După ce aceasta a rămas însărcinată, cadrele medicale care au confirmat sarcina au apelat la ajutorul unui tribunal din orașul londonez pentru a lua o decizei în ceea ce privește păstrarea sarcinii de către o femeie bolnavă mintal.

Doctorii au considerat că este în interesul ei să întrerupă sarcina. Decizia șocantă a medicilor și a judecătorului a fost contrată și împotriva voinței tinerii mame care dorește să-și păstreze sarcina.

Mama femeii, catolică și fostă moașă, a acționat imediat. A contestat ordinul inițial pronunțat în data de 21 iunie, insistând că va avea grijă de copil în numele fiicei sale.

Episcopul Eparhiei Catolice din Westminster, John Sherrington, a numit decizia inițială "tristă și suferindă". El a adăugat că "ridic întrebări serioase despre ce cred ceilalți că înseamnă – un scop bun- atunci când un pacient nu are o capacitate mentală și este supus deciziei instanței împotriva voinței sale". Poliția nu a lansat încă informații privind circumstanțele de concepție și în prezent investighează.

Judecătorul a forțat-o prin lege să facă avort considerând că nu este în stare să crească copilul! "E bolnavă mintal [...] Vrea să aibă o păpușă"

Judecătoarea Nathalie Lieven a spus: "Sunt conștient că pentru un stat, să ordone unei femeie să facă avort în cazul împotriva voinței sale, este o imensă agresiune. "

Sceptică fiind în perspectiva păstrării sarcinii, aceasta a spus: "Cred că ar dori să aibă un copil, în același mod în care ar dori să aibă o păpușă frumoasă".

Ea a adăugat, de asemenea, că dacă ar fi să aibă copilul și apoi să fie pusă spre adoptare, ar cauza mai multe daune, deoarece va fi vorba de un copil cu nevoi reale.

Judecătoarea a menționat că va acționa în interesul femii "cum îi va fi cel mai bine".

Decizia pe care o va lua nu va ține cont de viziunea societății asupra avortului.

Au fost trei judecători de la Curtea de Apel implicați. Aceștia nu au explicat motivul pentru care s-au pronunțat împotriva avortului și au declarat că își vor expune motivele la o dată ulterioară.

Trustul NHS, responsabil de îngrijirea femeii, a solicitat permisiunea instanței pentru medicii care vor să întrerupă sarcina tinerei femei.

Deși tânăra mamă are capacitatea mentală a unui copil între șase și nouă ani, ea și mama ei nu doresc întreruperea sarcinii.

Femeia este însărcinată în 22 de săptămâni.

"A forța avortul asupra oricărei persoane este scandalos și a face acest lucru în numele medicinei și în sfidarea totală a valorilor religioase și culturale ale mamei în cauză, pune sub semnul întrebării structurile legii și justiției în societatea noastră", a spus John Deighan , director general adjunct al Societății pentru Protecția Copilului Nenăscut.

Un asistent social care se ocupă de cazul femeii este de părere că sarcina trebuie păstrată dacă aceasta dorește.

Curtea de apel a fost informată în legătură cu starea mentală a femeii, explicând că aceasta suferă doar de o tulburare de învățare moderată spre severă și tulburarea de dispoziție.

John McKendrick, QC, mama femeii, a declarat că : "este foarte simplu de înșeles! O femeie își dorește un copil!".

Acesta nu este un caz unic, în 2015 o instanță a hotărât că o femeie de 36 de ani cu un IQ de 70 și o "istorie obstetrică extraordinară, tragică și complexă" ar trebui să fie sterilizată pentru propria sa siguranță.Avea șase copii cu care nu are nici un contact și toți au fost crescuți de îngrijitori, relatează The Sun.

Germania vrea să interzică exporturile de arme de mână către majoritatea ţărilor din afara NATO şi UE... Boris Johnson a recunoscut că are nevoie de ajutorul Europei pentru a amortiza șocurile provocate de un Brexit fără acor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x